Şanlıurfa’nın simgesi Balıklıgöl sel sularına teslim oldu

Şanlıurfa’nın simgesi Balıklıgöl sel sularına teslim oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkım yaşattığı Şanlıurfa'yı bu kez sel suları vurdu. Merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde su seviyesinin 2 metre yükselmesiyle su taşkını meydana geldi.

Şanlıurfa’da sağanak sonucu tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde de su taşkınları yaşandı.

Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren sağanak, merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde su taşkınına sebep oldu.


ŞANLIURFA’DA DA 4 CAN KAYBI 


Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise HaberTürk’te şu açıklamayı yaptı:

 

“Dün den beri teyakkuzdayız. Okullarımızı tatil ettik. Dünden beri Şanlıurfa yoğun bir yağış aldı. Şu an ekipler sahada. Bodrum kat, birinci katlar dere yataklarına yakın olan yerler su altında kaldı. Şu an 4 can kaybı var. Çevre illerden de yoğun destek geliyor. Olağanüstü bir durum söz konusu.”

 

DALGIÇLAR KAYIP 7 KİŞİYİ ARIYOR


Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Abide Kavşağı’nda sel sularına kapılan bir araçta bulunan ve sel sularıyla sürüklenen, aralarında 2 itfaiye erinin de bulunduğu 7 kişiyi bulmak için polis su altı ekipleri, bölgeye yönlendirildi.

İHA’da yer alan habere göre; sabahın ilk ışıkları ile bölgeye sevk edilen dalgıçlar suda arama çalışması başlattı. Sularla birlikte sürüklenen çamur nedeniyle ekipler, kısa bir aramanın ardından çalışmalar ara verdi. Suların çekilmesinin ardından sular içinde kalan araç ve içerisinde bulunan 7 kişiyi bölgede arama çalışmalarının devam etmesi bekleniyor.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.