Santa Maria saldırısı! Bakan Tunç'tan açıklama

Santa Maria saldırısı! Bakan Tunç'tan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Latin Katolik Kilisesi'ndeki saldırıya yönelik açıklamalarda bulundu.

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Latin Katolik Kilisesi'ne pazar ayini sırasında saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen 2 kişi yakalandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yayın yasağı getirilen kilise saldırısında Tuncer Cihan'ın ölümüne neden olan iki katil zanlısının yakalandığını duyurarak, "Biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı olan bu zanlıların DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz" demişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında bir vatandaşımızın silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında olayın zanlıları yakalanarak gözaltına alınmıştır. Zanlılar ve bağlantılarına yönelik soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir" ifadesini kullandı.


IŞİD İDDİASI

 

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne düzenlenen 1 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı IŞİD'in üstlendiği iddia edildi.

IŞİD yayın organı Amaq Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; zanlıların saldırının ardından güvenli bir şekilde geri çekildiği belirtilirken, saldırının IŞİD liderlerinin her yerdeki Yahudi ve Hıristiyanları hedef alma çağrısına yanıt olarak yapıldığı belirtildi.

Ancak henüz saldırı ile örgüt arasında bir bağlantı olup olmadığı dair resmi açıklama gelmedi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.