Sarı yelek ilham verdi: 'Kırmızı yelekliler' kararlı

Sarı yelek ilham verdi: 'Kırmızı yelekliler' kararlı

CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın, yeniden aday gösterilmesiyle ilçe yönetimi istifa kararı sonrası partililer, Ankara'ya yürüyüşünü 6. gününde de devam ettiriyor.

CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın, yeniden aday olarak açıklanması karışık olan CHP'yi iyice krize soktu.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren partililer Fransa’daki ‘Sarı yelekliler’den ilham alarak  ‘kırmızı yelek’ giyen CHP'liler, 'Temiz toplum, temiz siyaset' pankartı açarak, Ankara'ya yürüyüşü devam ediyor.

HAK HUKUK ADALET İSTİYORUZ

Grup, polis ekiplerinin güvenlik uyarısı nedeniyle güzergahın bir bölümünü araçlarla geçtikten sonra, Seka Park'ta toplandı ve yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde, "Hak, hukuk, adalet" sloganları atarak, Ankara yönüne doğru yürüyüşe devam ediyor.

İLHAN CİHANER YÜRÜYÜŞE DESTEK VERDİ

CHP Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner’in yürüyüşe destek verdiğini belirten CHP Maltepe Belediye Meclis Üyesi Mehmet Türkyılmaz, "Yürüyüşümüzün sebebi, sadece Maltepe değil, Türkiye genelindeki atamalarla ilgili. Yanlış atamalar olabilir, her insan hata yapabilir. Biz yanlıştan dönülmesini ve tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

DAHA İYİ ADAYLARLA GELECEĞİMİZ İÇİN YÜRÜYORUZ

​Türkyılmaz, adaletsizliğin olduğu her yerde seslerini yükselteceklerini vurgulayarak, "Biz daha iyi bir Cumhuriyet Halk Partisi istiyoruz. Daha iyi adaylarla seçime hazırlanmak istiyoruz. Türkiye'nin kurucu partisiyiz, geleceğimiz için yürüyoruz." dedi.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.