Sarıgül, Merkez SAĞ'a oynuyor

Sarıgül, Merkez SAĞ'a oynuyor

Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisi için TDH'yi suçlayan açıklaması Sarıgül'ün yol haritasını değiştirdi

Mustafa Sarıgül’ün CHP’den ihraç edildiği dönemde kurduğu ve kimilerinin parti kimilerinin bir hareket olarak nitelendirdiği Türkiye Değişim Hareketi (TDH) seçim sonrası yeniden hareketleniyor.


Edinilen bilgiye göre TDH, Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde tekrardan harekete geçiyor. CHP Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak İstanbul’da seçime giren Mustafa Sarıgül’ün yine İstanbul ve ilçeleri başta olmak üzere TDH’yi tekrar örgütlenmeye başladığı öğrenildi.

CHP İLE YOLA DEVAM ETMEYECEK

Eski çalışma arkadaşları ile fikir alışverişinde bulunan Sarıgül’ün siyasete CHP’de devam etmeme kararı aldığı ve yeniden oluşturulacak bir zeminde farklı bir muhalefet anlayışı çerçevesinde 2015 seçimlerine kadar partiyi hazır hale getireceği söyleniyor. 

MERKEZ SAĞDAKİ BOŞLUKTAN YOLA ÇIKACAK

TDH’lilerle buluşan Sarıgül’ün ‘Hazırlanın yola çıkıyoruz’ dediği öğrenilirken hedefin merkez sağdaki alternatifsizliği ve muhalefet boşluğunu birleştirerek siyasi bir hareketlilik sağlamak olarak belirlendiği belirtiliyor

KILIÇDAROĞLU ELEŞTİRMİŞTİ

Bilindiği gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada Sarıgül'ün büyük önem verdiği Türkiye Değişim Hareketi'nin İstanbul'da seçimlerin kaybedilmesinde etkili olduğunu ima etmiş ‘ İstanbul'da Sarıgül oyları artırdı, ancak Türkiye Değişim Hareketi ile CHP örgütü kaynaşamadı.’ demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.