Sarıgül'e bir ŞOK'ta CHP'lilerden

Sarıgül'e bir ŞOK'ta CHP'lilerden

Mustafa Sarıgül raporunu hazırlayan CHP'li vekiller, Başbakan Tayyip Erdoğan'a hat verdi

Erdoğan'ın Sarıgül'le ilgili açıkladığı belgeler için Sarıgül "kaybetmenin telaşı, sağduyunun önüne geçmiştir" ifadesini kullandı. Haluk Koç da "dağ fare doğurdu" dedi.

 

Sarıgül'ün, Başbakan'ın açıklamalarına ilk yorumu "kaybetmenin telaşı" şeklinde oldu.

 

Başbakan Erdoğan'ın hakkındaki açıklamasına ilk tepkiyi twitter üzerinden Mustafa Sarıgül verdi. CHP'nin İstanbul Belediye Başkan adayı, "Başbakan'ın heyecanını anlıyorum, kaybetmenin telaşı, sağduyunun önüne geçmiştir. Kara propaganda kaybedenlerin oyunudur. İftira ve karalamalar ile büyük yürüyüşümüzü durduramayacaksınız" dedi.

 

"Dağ fare doğurdu"

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da Al Jazeera'ye Başbakan'ın açıklamalarıyla ilgili olarak "Dağ fare doğurdu" yorumunu yaptı.

 

Koç "Başbakan'ın dengeleri bozulmuş, panik içinde, açıklayacağım dediği belgeler müfettişlerce takipsizlik kararı verilmiş belgeler. Mustafa Sarıgül'ün belediye başkanı seçileceğini başbakan da gördü" diye konuştu.

 

"Sarıgül aday gösterilmese daha iyi olurdu"

 

Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan, Başbakan'ın bahsettiği raporu hazırlayan, eski CHP milletvekili Sırrı Özbek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkında hazırladıkları raporun arkasında durdu. Özbek "Raporun içeriğinin hepsi doğru, ona ilave edecek bir şey yok. Hazırladığımız rapor yalan, iftira olsaydı hakkımızda tazminat davası açılırdı" dedi.

 

Sırrı Özbek, dönemin Şişli Belediye Başkan Yardımcısı'nın 'mafyavari' bir usulle ayağından vurulması üzerine Şişli Belediyesi'ndeki iddiaları araştırmak üzere dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu tarafından bir komisyon kurulduğunu hatırlattı.

 

Özbek "MYK bize araştırın diye görev verdi. O araştırmanın sonucunda bir rapor hazırladık. Raporun içeriğindeki belge ve bilgiler Cumhuriyet Savcılığı dosyalarından alındı. Ama maalesef savcılık dosyayı zaman aşımına uğrattı" diye konuştu.

 

"CHP riske girdi"

 

Özbek'in verdiği bilgiye göre Şişli Belediyesi'ndeki iddialarla ilgili olarak Sişli Cumhuriyet Başsavcısı tarafından açılan soruşturma daha sonra zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle kapatıldı.

 

Sırrı Özbek Sarıgül'ün aday gösterilmesi konusunda ise "Aday gösterilmese daha iyi olurdu. CHP İstanbul'da riske girdi. Herhangi biri aday gösterilseydi CHP kesin kazanırdı" diye konuştu.

 

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.