Sarıkamış Şehitleri Türkülerle' anıldı!

Sarıkamış Şehitleri Türkülerle' anıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, Sarıkamış şehitleri anısına 'Kar'a Yazılan Türkülerle Sarıkamış Şehitleri” programı düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından İbb Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenlendi. Ünlü sanatçıların katıldığı programda fotoğraf sergisi, konferans, belgesel film gösterimi ve 6 dilden oluşan bir konser yer alacak. 


Sanat yönetmenliğini Recep Ergül'ün yaptığı programda, Sarıkamış üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Prof. Dr. Bingür Sönmez konferans verdi. Gecede Orhan Gencebay'ın "Vatan Sağolsun" adlı klibi ilk kez seyirciyle buluştu. 

Zara, Sümer Ezgü, Gökhan Güney, Selim Bölükbaşı, Yadigar Altay ve Şahin Arıkan da, Sarıkamış şehitleri üzerine söylenmiş Türkçe, Gürcüce, Çerkesce, Kürtçe, Lazca ve Arapça türküler seslendirdi.

Sinema sanatçısı Oktay Kaynarca'nın asker mektubu ve şiir okuduğu programda, ünlü hafız ve mevlithan Amir Ateş ise şehit ilahileri seslendirdi. 60 kişilik Üsküdar Musıki Cemiyeti Korosu da Yemen'den Sarıkamış'a gelen askerler için şef Yıldırım Bekçi yönetiminde Yemen türküleri seslendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.