Sarıyer'de seçime katılamayacaklar

Sarıyer'de seçime katılamayacaklar

CHP Sarıyer'deki aday listesi seçim kuruluna başvuru saatinin bitiminden sonra teslim edildi. CHP Sarıyer'de seçime katılamayacak deniliyor.

CHP'de geçen seçimlerde yaşanan Kılıçdaroğlu skandalının bir benzeri bu seçimde yaşanıyor. 


CHP'nin Sarıyer'de seçime giremeyeceği iddia ediliyor. Zira aday listelerini son teslim gününde zamanında YSK'ya bildiremediler. 9 dakikalık gecikme sebebiyle büyük skandal patladı. 

FAKSLA GÖNDERDİLER
YSK'nın açıkladığı seçim başvuru kurallarına göre aday listelerinin en geç 18 Şubat 2014 salı günü saaat 17.00'a kadar teslim edilmesi gerekiyordu. 

CHP son gün vahim bir hataya imza attı. Sarıyer'deki aday listesi ile meclis üyesi listesini zamanında teslim edemedi. İddiaya göre önce faksla listeyi gönderdiler. Ancak YSK faksla başvuru kabul etmediği için o başvuru geçerlilik kazanmadı. 

SÜRE BİTTİKTEN 9 DAKİKA SONRA TESLİM EDİLDİ
Bunun üzerine apar topar Sarıyer belediye meclis üyeleri ile ilgili aday listesini seçim kuruluna bir diskle gönderildi. Ancak teslim süresi olan saat 17.00'a kadar liste iletilemedi.

CHP'nin Sarıyer'deki listesinin seçim kuruluna ancak saat 17.09'da ulaştırıldığı ortaya çıktı.

AK PARTİ VE MHP İTİRAZ ETTİ
CHP'nin belediye meclis üyelerinin isimlerinin bulunduğu listenin orjinal nüshasını yazılı olarak ve bir disk içerisinde elden İlçe Seçim Kurulu'na teslim edememesi sonrası AK Parti ile MHP harekete geçti. Listenin sadece faks yoluyla İlçe Seçim Kurulu'na teslim edilmesine AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve MHP İlçe Başkanlığı itiraz etti. İtiraz sonrası CHP meclis üyelerinin seçime girmeleri riske girdi. 

ŞİMDİ NE OLACAK? 

9 dakikalık bu gecikme sebebiyle Sarıyer'de CHP'nin seçime katılamayacağı iddia ediliyor. Hatırlanacağı gibi geçen yerel seçimlerde de Kılıçdaroğlu skandalı yaşanmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu aday olduğu seçimlerde oy verememişti. 

Sarıyer CHP'nin elinde bulunan belediyelerden biri...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.