Sarıyer'deki çatışmanın altından İsveç mafyası çıktı

Sarıyer'deki çatışmanın altından İsveç mafyası çıktı

Türkiye son dönemlerde yabancı çetelerin hesaplaşma alanı oldu. Geçtiğimiz günlerde iki motosikletli İstanbul'da bir kafede silahla çatışmaya girmiş olayda bir kişi yaralanmıştı. Olayın arkasından İsveçli suç örgütü çıktı...

Türkiye son dönemlerde organize suçlarda ürküten artışlara sahne oluyor. Kendi içinde çeteleşmenin arttığı ülkede, Türk çetelerin savaşları yurtdışına dahi taştı.

Öte yandan yabancı çeteler ise Türkiye'yi hesaplaşma alanı olarak kullanıyor.

Kamuya açık alanlarda uzun namlulu silahlarını konuşturan yabancı çeteler ülkeyi adeta mafya üssüne çevirdi. Söz konusu çatışmalardan biri de geçtiğimiz günlerde İstanbul Sarıyer Maslak’ta bulunan bir kafede meydana geldi.

Söz konusu kafede Eylül günü saat 20.50 sıralarında peş peşe silah sesleri duyuldu. Motosikletli iki kişi ile kafede oturan bir grup silahlı çatışmaya girdi. Motosikletliler hızla uzaklaştı, kafedeki grup da lüks bir minibüse binerek kafeden ayrıldı. Azerbaycan vatandaşı E.A. (37) kolundan ve bacaklarından yaralanmıştı. E.A.’nın kafede müşteri olduğu ortaya çıktı.

 

LÜKS MİNİBÜSÜN PLAKASI YAKALATTI

 

Kafenin camlarında 7 kurşun izi tespit edildi. Olay yerinde yapılan aramalarda 9 adet 9 mm çapında boş kovan bulundu. Güvenlik kamerası kayıtlarında çatışma anları görülüyordu. Motosikletin plakası yoktu ve iki kişi kask taktıkları için tanınmıyordu. Diğer grubun kullandığı lüks minibüsün plakası açıktı. Minibüs İsveç doğumlu olan 33 yaşındaki Türk vatandaşı İ.A. adına kayıtlıydı. Polis, minibüsü çatışmanın yaşandığı yere 10 kilometre mesafede, Ayazağa Mahallesi’nde buldu. Minibüsün şoförü K.K. (47) ile minibüsteki İsveç vatandaşı Richard Icho M. (23), oto galerici Mevludin M. (31), Salah S. (24), Elvir M. (22) ve Harris L. O.(30) gözaltına alındı.

Minibüstekilerin verdikleri Başakşehir ve Sarıyer'deki adreslere de operasyon düzenlendi. Başakşehir’deki evde İsveçli Stella M.A.S. (35) de gözaltına alındı. Yapılan aramalarda biri Glock ruhsatsız 2 tabanca, 169 adet 9 mm mermi, 2 bilye atar toplu tabanca, havalı tüfek, 3 adet gri renkli havalı tabanca tüpü, 3 adet havalı tabanca mermileri bulunan plastik ve metal kutular ve 3 gram marihuana uyuşturucu madde ele geçti.

 

SINIR DIŞI VE TUTUKLAMA

 

Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen minibüs şoförü K.K. serbest bırakıldı. Stella M.A.S. için de sınır dışı kararı verildi ve ülkesine deport edildi. Richard Icho M., Mevludin M., Salah S., Elvir M. ve Harris L. O. ise tutuklandı. İsveçlilerin cep telefonlarında yapılan incelemede uyuşturucu madde fotoğrafları da çıktı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.