Sarmalık tütün satışında yüzde 55 olan ÖTV oranı yarıya iniyor

Sarmalık tütün satışında yüzde 55 olan ÖTV oranı yarıya iniyor

Deprem bölgesi Adıyaman'dan açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sarmalık kıyılmış tütünden alınan ÖTV tutarını indirdiklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman merkez ile Gölbaşı ilçesini ziyaret ederek depremzedelerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan konuşmasında bir de müjde verdi.

 

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

 

'Bizim de eksiklerimiz, kusurlarımız olabilir ama milletimizin refahı için gece gündüz çalıştığımızı kimse inkar edemez. Canları tabi ki geri getiremeyiz ama bunun dışında her şeyi telafi edecek güce sahibiz. Dalkavuklara asla kulak asmayın, bir taraftan AFAD'a saldıran bir taraftan Kızılay'a saldıran dalkavuklara asla kulak asmayın. Sizinle bu yolda birlikte yürüyen kim? Hiçbir tuzak bizi yıkamaz. Ülkemizin en önemli tütün üretim merkezi olan Adıyamanlı kardeşlerimize bir müjde vermek istiyorum. Özel tüketim vergisini tütün cinsine göre farklılaştırmak için zaten genel bir çalışma yürütüyorduk. Deprem sebebiyle sarmalı kıyılmış kooperatiflerimiz için hızlı bir düzenleme yaptık. Yüzde 55 olan özel tüketim vergisi oranını yarıya indiriyoruz. Şirketlere göre daha avantajlı şekilde ürünlerini paylaşabilecektir. Üreticilerimizin kazancında önemli bir artış sağlayacak bu düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.