Satrancın en iyileri belli oldu

Satrancın en iyileri belli oldu

Capacity AVM tarafından yedincisi kez düzenlenen Geleneksel Satranç Turnuvası kıran kırana bir final mücadelesine sahne oldu. Dereceye girenler ödüllerine kavuştu.

Katılımın yüksek olduğu bu özel turnuva, Türkiye Satranç Federasyonu’na bağlı hakemlerin kontrolünde  gerçekleşti. Ayrıca bu yıl turnuvaya 7-14 yaş arası genç sporcular da katıldı.

 

Ailelerinin de desteklerini alan sporcular, turnuva heyecanıyla birlikte zafere konsantre olmuş bir şekilde hamlelerini sergilediler.

 

İki gün boyunca bütün zorlu elemelerden tek tek başarıyla geçen genç sporcular, elemelerin sonunda adlarını finale yazdırmayı başardılar. Bu heyecan verici turnuvanın birincisi Uygar Duruçay, ikincisi Eren Eymen Büyük ve üçüncü ise Shageldi Kurbandurdyyev oldu.

 

Dereceye girmeyi başaran genç sporcular 750 TL., 500 TL. ve 250 TL. değerindeki hediye çeklerinin de sahibi oldu. Bu yıl kız sporcular içerisinden dereceye giren ilk üç kişiye de madalya ve sertifika verilirken, turnuvaya katılan tüm yarışmacılara Capacity tarafından satranç takımı hediye edildi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.