'Savaşa hayır' diyenlere Feyzioğlu'ndan flaş tepki! PKK ne zaman devletleşti?

'Savaşa hayır' diyenlere Feyzioğlu'ndan flaş tepki! PKK ne zaman devletleşti?

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Fırat’ın doğusuna yapılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin özel açıklamalar yaptı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Fırat’ın doğusuna yapılan harekat ve ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’ye yönelik tehdit içeren tweetleriyle ilgili özel açıklamalar yaptı.

TBB olarak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin üstün menfaatlerinden, uluslararası hukuktan yana olduklarını kaydeden Feyzioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye orada uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru savunma hakkını kullanıyor. Birileri ‘Savaşa Hayır’ diye kampanyalar başlatmış ancak bu bir savaş değil. Savaş savaşan tarafla yapılır. PKK’yı, YPG’yi ne zamandan beri savaşan taraf kabul ediyorsunuz? Ne zamandan beri PKK devletleşti, YPG devletleşti? Savaşan taraf statüsü verip de ‘Savaşa Hayır’ diye etiketler açmak olmaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile terör örgütünü eşitlemeye kimse kalkmasın. Burada teröre karşı mücadele vardır, sınırlarımızı koruma mücadelesi vardır.”

 

 

“Bundan sonra arzumuz Suriye ile de yakın ilişki içinde bu işi çözmek olmalıdır” diyen Feyzioğlu şöyle devam etti:

“Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılıdır. Rusya’nın da girişimiyle Esad yönetimi insan haklarına saygılı bir çizgiye çekilip, gerekli müzakereler yapılıp, Esad’ın kendi topraklarının bütünlüğünü sağlamasına Türkiye destek olmalıdır. Türkiye askeri gücünün yanı sıra yumuşak gücünü de kullanarak, Suriye’nin mevcut hükümetinin insan haklarına saygılı bir yönetim modelini benimsemesini sağlamalıdır. Türkiye ve Rusya birlikte Suriye yönetimini bu noktaya çeker. Türkiye şu anda meşru savunma hakkını kullanıyor.”

ABD Başkanı Trump’ın attığı tweetlerle ilgili de konuşan Feyzioğlu şunları söyledi:

“ABD Başkanının attığı tivitleri çok önemsemiyorum. İç kamuoyuna selam niteliğindedir bu. ABD askeri çekilmiştir. Türkiye arzu ettiğini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti her atılan tivite cevap verecek sığlıkta herhalde davranmaz. ‘Biz çekiliyoruz’ tivitinde ABD’nin ciddi olup olmadığını nereden anlayacağız? Birincisi asker çekmeye başladı. İkincisi Trump muhalifleri, ‘Nasıl müttefiklerimizi yalnız bırakırsınız?’ dediler. Clinton, ‘Müttefiklerimizi yalnız bırakıp Türkiye’ye bu işi nasıl havale edersiniz?’ diyor. Müttefikleri kimmiş? PKK/YPG imiş. Amerika’nın müttefiki ne zaman bir terör örgütü oldu? Kendilerini küçültmekten vazgeçsinler.”

 

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler

Kaynak:Aydınlık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum