Savcılık'tan Eren Erdem açıklaması! İşte gözaltı nedeni?

Savcılık'tan Eren Erdem açıklaması! İşte gözaltı nedeni?

Gece yarısı gözaltına alına CHP’nin eski milletvekili Eren Erdem hakkında savcılıktan flaş bir açıklama yapıldı. İşte ayrıntılar;

Eski Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Eren Erdem, Twitter hesabından bir açıklama yaparak gözaltına alındığını açıkladı. Hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunan Eren Erdem'le ilgili gözaltına alınma gerekçesi dikkat çekti.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Eren Erdem hakkında "kaçma şüphesi" bulunması nedeniyle yakalama kararı çıkarılması talebinde bulundu. Bunun üzerine Karşı Gazetesi davasına bakan İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi de Erdem hakkında dün mahkeme huzuruna getirilmesi için yakalama kararı çıkardı. 

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş ise Erdem'in 06.30 uçağıyla İstanbul'a getirildiğini ve bugün Çağlayan Adliyesi'ne çıkarılmasının beklendiğini  ve ifadesinin alınması beklendiği bilgisini verdi.

22 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Eren Erdem hakkında, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir dönem genel yayın yönetmenliğini yaptığı Karşı Gazetesi'ndeki çalışmaları nedeniyle dava açılmıştı. Erdem hakkında "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "Gizli tanığı deşifre etmek" ve "Soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlarından 9,5 yıldan 22 yıla kadar hapis isteniyor. Erdem hakkında açılan davanın ilk duruşmasının 19 Eylül'de saat 10.00'da yapılmasına karar verilmişti.

Eren Erdem, iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesinin ardından 21 Mayıs günü Atatürk Havalimanı'na gitmiş, ancak hakkındaki yurtdışı çıkış yasağı nedeniyle çıkış yapamamıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.