Savunma Sanayii’nden, SAARB-83 sürprizinden sonra Yerli MANPADS SUNGUR müjdesi geldi..Artık o da envanterde!

Savunma Sanayii’nden, SAARB-83 sürprizinden sonra Yerli MANPADS SUNGUR müjdesi geldi..Artık o da envanterde!

Savunma Sanayii’nden arka arkaya bombalar gelmeye devam ediyor. SAARB-83 sürprizinden sonra Yerli MANPADS SUNGUR müjdesi geldi..Artık o da envanterde!

Roketsan tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen SUNGUR Omuzdan Atılan Hava Savunma Füzesi (MANPADS)’in test faaliyetleri, başarıyla tamamlandı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de bu müjdeli haberi sosyal medya üzerinden şu sözlerle paylaştı: "Güvenlik kuvvetlerimizin kabiliyetlerini artırmak için sürpriz bir güç!

Başkanlığımız öncülüğünde, Roketsan’ın yerli savunma sanayii paydaşlarıyla birlikte geliştirdiği hava savunma ailemizin yeni üyesi #SUNGUR, başarılı atışlı testler sonrası envantere girmeye hazır!

 

ismail-demir.jpg

 

Kademeli hava savunma sistemimizin yeni üyesi, portatif özelliğiyle kara, hava, deniz platformlarına entegre edilebilecek. #SUNGUR hareketli atış yeteneği, gece-gündüz hedef tespit, teşhis, tanımlama, takip ve 360 derece atış kabiliyetine sahip.

#SUNGUR, hava unsurlarına karşı etkinliği ve yüksek manevra kabiliyeti, yüksek hedef isabet yeteneği ve karşı tedbir özelliği, titanyum harp başlığı, hedefin uzun menzilden görüntülenmesini sağlayan nişangahıyla kendi sınıfının önünde bir sistem."

PorSav (SUNGUR) Çok Alçak İrtifa Hava Savunma Füzesi Özellikleri

PorSav (Portatif Savunma) veya yeni adıyla SUNGUR, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) himayelerinde, Roketsan tarafından HİSAR ve Stinger projelerinden elde edilen tecrübelerle geliştirilen Alçak İrtifa Hava Savunma Füzesidir. Omuzdan Atılan Hava Savunma Füzesi (MANPADS) olarak da adlandırabileceğimiz SUNGUR Füzesi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde de çok sayıda bulunan ABD üretimi FIM-92 Stinger MANPADS’lerin yerini alacaktır. Sistem, FIM-92 Stinger’a göre irtifa/menzil ve güdüm açısından çok daha gelişmiş özelliklere sahiptir.

Kaideye Monteli Sistemler ve Taarruz Helikopterleri tarafından da kullanabilecek olan SUNGUR Füzesinin, 4km irtifa ve 6km+ menzil değerlerine kadar hava araçlarına etkili olması beklenmektedir. SUNGUR’un en büyük üstünlüğü, Stinger Füzesinde de kullanılan Kızılötesi (IR) Arayıcı Başlık yerine Görüntüleyici Kızılötesi (IIR) Arayıcı Başlık kullanacak olmasıdır. IR Güdümlü Füzeler, yüksek ısı yayan bölgeye odaklandığı için “Flare” olarak adlandırılan karşı tedbir sistemleri tarafından kolaylıkla aldatılabilmektedirler. IIR Güdümlü Füzeler ise “görüntüleyici” sistemi sayesinde hedefin bütününe kilitlendiği için, karşı tedbir sistemleri tarafından aldatılmaları oldukça zordur. SUNGUR Füzesinde, HİSAR projesinde kullanılan IIR Başlığa benzer bir IIR Başlığın kullanıldığı tahmin edilmektedir.

Bu haber ilgini çektiyse bunu da oku:

yeni-nesil-savunma-001.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler

Kaynak:Savunma Sanayist.com

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.