Savunma uzmanı Mithat Işık: Askerimizi şehit eden roket İran tarafını gösteriyor!

Savunma uzmanı Mithat Işık: Askerimizi şehit eden roket İran tarafını gösteriyor!

Stratejik Düşünce Enstitüsü Savunma ve Güvenlik Koordinatörü Mithat Işık, Başika askeri üssüne yönelik saldırıya ilişkin, 'Türkiye’nin tespit ettiği roketin atıldığı istikamet bir noktada İran tarafını gösteriyor gibi." dedi.

 

Stratejik Düşünce Enstitüsü Savunma ve Güvenlik Koordinatörü Mithat Işık, Başika askeri üssüne yönelik saldırıya ilişkin, 'Türkiye’nin tespit ettiği roketin atıldığı istikamet bir noktada İran tarafını gösteriyor gibi. Ağırlıklı olarak İran tarafını gösteriyor' dedi.

Rûdaw TV Haber Bültenine katılan emekli general Mithat Işık, dün akşam Türkiye’nin Başika askeri üssü ve Erbil Uluslararası Havalimanı’na yönelik saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Işık, “Musul’un DAEŞ tarafından işgal edilmesinden sonra Musul’un kurtarılmasına yönelik birliklerin eğitilmesi amacıyla Türkiye 2015 yılında Başika’da bir üs açmıştı ve bu üste Peşmerge ile beraber Musul’u kurtaracak olan Irak ordusunun eğitimini veriyordu. Başlangıçta bu eğitim Amerikalılarla birlikte verildi. Daha sonra Amerikalılar ayrılınca Türkiye eğitim vermeye devam etti” ifadelerini kullandı.

Başika üssünde eğitilern Peşmerge ve Irak ordusu Musul’u DAEŞ’tan temizlediğini belirten Işık, Musul’un DAEŞ’tan temizlenmesinden sonrada Irak ordusu ve Peşmerge tarafından operasyonlar devam ettiğini söyledi.

“Şu anda DAEŞ terör örgütü biraz zayıfladı ama uyuyan bir takım hücreleri var” diyen Işık, sözleine şunları ekledi:

“Bunlar zaman zaman Kerkük’ün güneyindeki bölgelerde ve Musul’un bazı kırsal alanlarında baskınlarına devam ediyorlar. Bu bakımdan Türkiye ordaki üssü burda bulunduruyor. Gerektiğinde gerek Peşmerge gerekse de Irak ordusuna eğitim desteğiyle beraber ihtiyaç duyduğunda da ateş desteği veriyor.”

Işık, Türkiye’nin Başika’da bulanan üssünün bölgede bulunan bir takım ülkeleri rahatsız ettiğini kaydederek, “İşte bu rahatsızlık nedeniyle tahmin ediyorum dün akşam beklenmedik bir zamanda gerek Erbil Havalimanı’na gerekse Türkiye’nin Başika üssüne bir roket saldırısı yapıldı. Bu saldırıda bir Türk askerimiz şehit oldu. Burada herhangi bir devleti suçlamak için erkendir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Işık, “Türkiye’nin tespit ettiği roketin atıldığı istikamet bir noktada İran tarafını gösteriyor gibi. Ağırlıklı olarak İran tarafını gösteriyor. İran destekli grupların yapmış olma ihtimalini biz değerlendiriyoruz. Ancak bu zaman içinde açığa çıkacaktır. Fakat kesin şu anda biz de kesin bir şey söylemiyoruz. Roketin İran tarafınadan desteklenen grupların olduğu bölgeden geldiğini gösteren deliller var” dedi.

Saldırı ile ilgili Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Başbakan Mesrur Barzani ile bir görüşme gerçekleştiğini ifade eden Mithat Işık, “Türkiye’de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi de bu saldırıyı araştırıyorlar. Biz orda misafir olarak bulunuyoruz” diye konuştu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.