Saydam: İYİ Parti geziciler ve HDP gibi bir reklam çekmiş

Saydam: İYİ Parti geziciler ve HDP gibi bir reklam çekmiş

İYİ Parti'nin son çektiği skandal reklam filmini yorumlayan iletişim profesörü Ali Saydam, “İyi Parti, sol devrim bir reklam çekmiş. HDP, geziciler, Yeşiller gibi sol grupların reklamı gibi olmuş” dedi. 

İYİ Parti seçimlere 10 gün kala "Daha yeni başlıyoruz!" sloganıyla bir reklam filmi yayınladı. Reklam filmi onlarca mesaj içeren bir şarkı ve klipten oluşmakta olup birçok kesimden de tepki gördü.

İyi Parti’nin tepki çeken son reklam filmini Bersay İletişim Grubu Onursal Başkanı, Ali Saydam, “İyi Parti, sol devrim bir reklam çekmiş. HDP, geziciler, Yeşiller gibi sol grupların reklamı gibi olmuş.” olarak yorumladı.

Başta PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin mesajlarını içeren klipi yorumlayan İletişim Uzmanı Ali Saydam, “İYİ Parti’nin tabanı eski ülkülerden oluşuyor. Diyelim ki biraz daha merkeze doğru kaydı ve o taban bir parça değişti ve protesto oylarını aldı. Yine de çoğunluk milliyetçi tabandan geliyor” dedi.

İYİ PARTİ’DE ESKİ ÜLKÜCÜLER OLAN MİLLİYETÇİLER VARDIR

Bersay İletişim Grubu Onursal Başkanı Ali Saydam klip hakkında şunları kaydetti; “Hedef kitleniz ve bu kitlenin ortak ruhi şekillenmesini oluşturan değerler ve kültür yapısı çok önemlidir. İyi Parti’nin tabanı eski ülkülerden oluşuyor. Diyelim ki biraz daha merkeze doğru kaydı ve o taban bir parça değişti ve protesto oylarını aldı. Yine de çoğunluk milliyetçi tabandan geliyor.”

BU KLİP İYİ PARTİ’NİN OLAMAZ, HDP ÇEKMİŞ GİBİ

Saydam, “Filme baktığımızda ise subliminal olarak arka planda çok dikkat etmezseniz görülmeyecek olan güneş sembolleri koymadığınızda bu reklamı birisine gösterseniz ve “kimin reklam filmi bu” diye sorsanız alacağınız cevap İyi Parti olmaz. HDP’nin, gezicilerini Yeşiller’in, solcuların reklam filmi gibi. İstihbaratçıların göstericileri sorgulaması, sorgu sırasında duvarın yıkılması, duvarı yıkanların sorgudaki kızı kurtarması, istihbaratçıların da bu göstericilere katılması İyi Parti’nin tabanına hitap eden bir kompozisyon değil. Reklamda oynayan kız zaten hiç Türk tiplemesi değil, ayaklarını masaya koyan otoriteye isyan eden bir model” ifadelerini kullandı.

AKŞENER’İN SÖYLEMLERİ VE TABANI İLE BU FİLMİN HİÇBİR BAĞLANTISI YOK

Ali Saydam açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Bunu HDP yapmış olsaydı veya Yeşiller ya da solcular hazırlasaydı “Ne kadar iyi yapmış” diyebilirdi bazıları. İyi Parti, sol devrimci filmler yapmış. Meral Akşener’in söyledikleri veya partinin tabanı ve ideolojisiyle bu film arasında hiçbir bağlantı yok. Böyle olunca tutarsızlık yaşanıyor. Tutarsızlık olunca iletişim yürümez. Ters teper. Tutarlılıktan amacımız hedef kitlenin duygu, düşünce ve değerlerine uygun olup olmaması. Bu karanlığa sıkılan kurşun gibi olur.

REKLAMDA BİR YEREL SEÇİM VURGUSU YOK

Ali Saydam reklam filminde yerel seçim vurgusu olmadığını belirtirken açıklamasını şu şekilde tamamladı, “Kaldı ki reklamda bir yerel seçim vurgusu da yok. Bu devrimci, göstericilerden yana olan bir çalışma. Oynayanlara sarı yelek de giydirselermiş tam olurmuş. Yine Ekrem İmamoğlu’nun Yasin okuması da bir tuhaf. Ya da eşini bu kadar çok ön plana çıkarması, Youtube’da eşi üzerinden iletişim yapması bizim örf, adet ve geleneklerimizde pek hoş karşılanmaz. Bu kliple CHP tabanından oy alma çalışması gibi olmuş biraz ama CHP tabanı da yemez bu numarayı.”

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.