Sayıştay raporları yayımlandı: İSPARK iflas edebilir

Sayıştay raporları yayımlandı: İSPARK iflas edebilir

Sayıştay 2021 yılı denetim raporları yayımlandı. CHP’li İBB’de iç ve dış borç stok tutarının, yasal sınırın üzerinde gerçekleştiği bir kez daha ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Sayıştay raporunda, idarenin 2021‘de faiz dâhil iç ve dış borç stok tutarının, yasal sınırın üzerinde gerçekleştiği bulgusuna rastlandı.

Raporda; 2020 yılı net bütçe geliri 19.7 milyar TL olan İBB‘nin, yeniden değerleme oranlaması ile birlikte ulaştığı 21.5 milyar TL‘nin 1.5 katı olan 32.3 milyar TL‘lik tutarı da aşarak 51.4 milyar TL borçlandığı görüldü.

Raporda; mevzuat kapsamında belediyenin borçlanma sınırına riayet etmesi ve mevcut borç stoku tutarının, borçlanma sınırının altına çekilene kadar yeni bir borçlanmaya gidilmemesi gerektiğine yer verildi.

 

İFLASI İSTENEBİLİR


İBB iştiraki İSPARK‘ın da geçen yıl 21 milyon 724 bin lira zarar ettiği belirlendi. İSPARK denetim tespitine ilişkin yaptığı savunmada, pandemi nedeniyle müşteri sayısında düşüşü işaret etti.

Ancak Sayıştay raporunda, “Sermayedeki eriyişin pandemi ilanı öncesi dönemde 2019 sonu itibarıyla gerçekleşen 34 milyon 559 bin 727,43 TL dönem zararı ile başladığı görülmektedir. Dolayısıyla koronavirüs salgınının şirket faaliyetleri üzerinde olumsuz etkisinin olduğunu söylemek mümkün olmakla birlikte, meydana gelen zararları doğrudan salgın tedbirlerine bağlamak da mümkün değildir” denildi.

Ayrıca İSPARK’ın aktif toplamının, borcunu karşılamaya yetmediğinin anlaşılması halinde iflasını isteyebileceği kaydedildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.