Sayıştay raporu yolsuzluk dolu! 1 metre hortuma 78 lira ödenmiş

Sayıştay raporu yolsuzluk dolu! 1 metre hortuma 78 lira ödenmiş

Sayıştay tarafından yayınlanan ve resmi sitesinde de paylaşılan 'Arnavutköy Belediyesi 2017 Yılı Sayıştay Denetim Raporu'nun içeriği usulsüzlük ve yolsuzluk dolu.

2017 Yılı Sayıştay Denetim Raporu yayınladı. Sayıştay tarafından yayınlanan ve resmi sitesinde de paylaşılan “Arnavutköy Belediyesi 2017 Yılı Sayıştay Denetim Raporu” nun içeriği usulsüzlük ve yolsuzluk dolu.

120 sayfadan oluşan Sayıştay raporu, mal ve hizmet alım ihalelerindeki usulsüzlüklerden, personel araçlarının mesai haricinde kullanımına, park alanlarının özel sitelere kiralanarak halkın kullanımına kapatılmasından, bazı cemiyet ve vakıflara ait özel okullara büyük meblağlarda yardımlar yapılmasına kadar sayfamızda ancak bir kısmını işleyebileceğimiz bir çok konuyu içeriyor.

100 m HORTUMA 7800 LİRA BEDEL!

Raporda yer alan ve rayiç bedel belirlenmesindeki usulsüzlüklerin konu edinildiği bir bölümde değinilen, 2016/478779 ihale kayıt numaralı “2017 Yılı Kadın Kültür Merkezi ve Arnavutköy Gençlik Merkezleri Hizmet Alım İşi” ihaleyi alan firmanın 1 m hortum için 78 lira, 1 kettle için 500 lira, bulaşık makinesi parlatıcısı için ise 300 lira değer biçtiği gözlendi.

Birim piyasa değerinin yaklaşık %90 üzerinde bir fiyatlandırma ile ihale edilen mal ve hizmetler için kamu zararı oluştuğu raporda belirtiliyor. İşin bir diğer tuhaf kısmı ise aynı yüklenici firma 08.12.2017 tarihinde yine kendisinde kalan fakat 696 sayılı KHK nedeniyle iptal edilen ihalede bir sene önce metresine 78 lira değer biçtiği hortumu bu sefer 1,72 lira olarak teklif sunmuş.

sayistay-raporu-siyasetcafe.jpg

İHALELERDE NOKTA ATIŞI ŞARTLAR!

Yapılan bazı ihalelerde istenen şartların rekabeti ortadan engelleyici etkisine de atıf yapılırken, örnek verilen bir ihalede şöyle denildi:

“Arnavutköy Belediyesince ihalesi yapılan 2016/478779 ihale kayıt numaralı ve 6.292.285,00 TL sözleşme bedelli “2017 Yılı Kadın Kültür Merkezi ve Arnavutköy Gençlik Merkezleri Hizmet Alım İşi” kapsamında; ihalede rekabeti engelleyici uygulamalara gidildiği, aralarında kabul edilebilir doğal bir bağlantı olmayan hizmet alımı, personel çalışmasına dayalı hizmet alımı, mal alımı ve gezici kütüphane yapım işinin 4734 sayılı Kanuna aykırı olarak bir arada ihale edildiği; bunların sonucu olarak ihale kapsamında temini sağlanan malların günün rayiç değerlerinin üzerindeki fiyatlardan satın alındığı, mal temin edilmesi işinin hizmet alımı ihalesi kapsamında gerçekleştirilmesi nedeniyle alınan bütün mallar için %18 KDV ödendiği tespit edilmiştir. Söz konusu işin teknik şartnamesinin 6.2’nci maddesinde aynen; “İsteklinin Genel Yükümlülükleri: Yüklenici Firma bu gezileri gerçekleştirebilmek için TURSAB A SINIFI SEYAHAT ACENTASI belgesine sahip olmak zorundadır” hükmüne yer verilerek gezi ile doğal bir bağlantısı olmayan birçok iş, hizmet ve mal alımı için rekabet engellenmiş ve kamu kaynaklarının uygun şartlarda elde edilmesinin önüne geçilmiştir”

DERNEK VE VAKIFLARA MİLYONLARCA HARCAMA

Raporda sıralanan bulgulardan 7 numarada, ” Belediye Tarafından Dernek ve Vakıflara Mevzuata Aykırı Olarak Yardımda Bulunulması” başlığında aktarılan, bazı dernek ve cemiyetlere usulsüz yapılan yardımlar ise yok artık dedirtti.

Arnavutköy’de ücretli özel okulunu kendisine bağlı bir vakıf vasıtası ile işleten ve raporda “bir Cemiyet” olarak adlandırılan yapıya, Çatı Katı, Konferans ve Spor Salonu,Peyzaj, Bahçe Düzenlemesi ve Basketbol Sahası, Yüzme havuzu gibi işlemleri için 1 milyon liranın üzerinde yardımda bulunmasına değinilerek şöyle denildi: “Belediyenin mahalli müşterek bir nitelikte olmayan özel okul binasına yüzme havuzu,konferans salonu, spor salonu, çatı imalatı ile bahçe ve peyzaj düzenlemesi yapılmasının mevzuat hükümlerine aykırı olduğu açıktır.”

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.