Sayıştay raporuyla ortaya çıktı! CHP'li başkan şirketi önce batırdı sonra 192 milyon lira para aktardı

Sayıştay raporuyla ortaya çıktı! CHP'li başkan şirketi önce batırdı sonra 192 milyon lira para aktardı

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ö.Ç. belediye şirketi Aydın İmar A.Ş.'yi önce batırdığı, sonra da şirket iflas etmesin diye belediye kasasından 192 milyon lira para aktardığı tespit edildi.

Geçtiğimiz yıllarda birçok skandalla gündeme gelen CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Ö.Ç. Sayıştay raporuyla yeniden dikkat çekti. Ö.Ç.'nin şimdi de batık belediye şirketine belediye kasasından milyonlarca lira para aktardığı belirlendi.

CHP'li Ö.Ç.'nin, batık belediye şirketinin işlemlerini fiilen sona erdirmesi gerekirken, Aydın İmar A.Ş.'ye belediye kasasından 2022 yılında 40 milyon, 2023'te 152 milyon 918 bin 697 lira ile toplam 192 milyon lira para aktarıldığı belirlendi. Ticaret sicil gazetesine göre batan belediye şirketinin Yönetim Kurulu üyesi Nermin Canyurt'un ASKİ Genel Müdür Yardımcılığı yaparken 2 yıl önce emekli olduğu ve İstanbul'a yerleştiği ancak Aydın İmar A.Ş.'den maaş almaya devam ettiği öğrenildi. Nermin Canyurt ile diğer yönetim kurulu üyesi İbrahim Gürdal yolsuzluk davasından yargılandığı belirtildi.

Raporda, "Şirketin kayıtlı ve ödenmiş sermayesi 40 milyon 212 bin lira. 2014-2020 yılı arasındaki toplam zarar 58 milyon 738 bin 333 lira olduğu göz önüne alındığında, şirketin uğradığı zararın 2019 yılı sonu itibariyle ödenmiş sermayesinin tamamını karşılıksız bıraktığı görülecektir. 2020 ve önceki yıllara ilişkin yönetim ve genel kurul kararları incelendiğinde bu konu hakkında herhangi bir girişimde bulunulmadığı ve bir karar alınmadığı görülmüştür. Bu itibarla kanun hükmü gereği şirketin fiilen sona ermesi gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

 

FETÖ İMAMI İLE GÖRÜŞMÜŞ


Şirketin Genel Müdürü olarak görev yapan Ümit Erkan ise FETÖ Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan ile Mersin'de ihaleye fesat karıştırmaktan ve örgüt üyeliğinden yargılanıyor. CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Ö.Ç.'nin FETÖ Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan ile 14 günde 77 kez görüşme yaptığı ortaya çıkmıştı. HTS kayıtlarında görüşmeler belgelenmişti.

 

MİLYONLUK İŞİ İHALESİZ VERMİŞ


Ö.Ç.'nin danışmanlığını yapan FETÖ Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan, tutuklanmadan önce 3 Temmuz 2020'de Twitter adresinden yaptığı paylaşımda, "Aydın'daÖ.Ç.'nin yanında tanık olduğum olayları anlatmak üzere ilgili kurumların davetini bekliyorum" paylaşımında bulunmuştu. Karaarslan, İçişleri Bakanlığı müfettişlerine verdiği ifadesinde Çerçioğlu'nun 2015 yılında 2.8 milyon liralık bir yazılım işini ihalesiz olarak bir firmaya verdiğini itiraf etmişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.