Saymaz, Şenocak, Cübbeli: Sosyal medyada 'kadın' üzerinden çirkin tartışma

Saymaz, Şenocak, Cübbeli: Sosyal medyada 'kadın' üzerinden çirkin tartışma

Geçtiğimiz günlerde Gazeteci İsmail Saymaz; kadınların uzay yürüyüşü yapmalarına dair Cübbeli ve Şenocak’tan fetva beklediğini söylemişti. O sözlere cevap Şenocak'tan geldi.

Gazeteci İsmail Saymaz, son günlerde kadınlar hakkında artan ilginç fetvalar hakkında bir tweet atmış, kadınların ilk kez yanlarında erkekler olmadan uzay yürüyüşü yaptığını ve bu konuda Hayrettin Karaman, Cübbeli Ahmet, Nurettin Yıldız ve İhsan Şenocak tarafından verilecek fetvayı beklediğini söylemişti. 

ic-yeni.JPG

 

Cübbeli Ahmet Hoca'dan da fetva isteyen Saymaz'a Cübbeli'den cevap gelmezken,bu göndermenin muhataplarından biri olan  İhsan Şenocak, twitter'da Saymaz'a cevap verdi. Şenocak cevabında Saymaz'ın tweetini alıntılayarak şunları yazdı; 

 

Birden fazla YALANI bir cümleyle ifade etmekten başka mahareti olmayan adam! Bu soruyu "yatak odası" yazısıyla Mahallenizi deşifre eden Pakize Sudaya sor! Sonra da çevrenden bir kadını ekranda kadın bacağı tavsif etmekle malum şehvetli ihtiyar Celal Şengör hocanla MARS'a gönder.

 

ŞEHVETLİ İHTİYAR

Şenocak, paylaşımında Prof. DR. Celal Şengör için "Şehvetli ihtiyar" dedi.

 

senocakli.JPG

Bunun üzerine Saymaz'dan yanıt gecikmedi, Saymaz Şenocak'a cevabını böyle verdi; 

Benim çevremdeki kadın ve erkeklerin tümü haysiyetli ve şereflidir. Ne senin gibi, milletin kızının giydiği pantolonla meşgul olurlar, ne Cübbeli hocan gibi Kuran ayetini olmadık yere okurlar, ne de Nurettin Yıldız hocan gibi, çocuk yaşta kıza evlenme fetvası verirler.

saymaz-son.JPG

İlgili haber;

HABERİ OKUMAK İÇİN RESME TIKLAYINIZ 

cubbeli-son.JPG

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum