Sazak, 'Ülkücüler suç ortağınız değildir'

Sazak, 'Ülkücüler suç ortağınız değildir'

MHP Genel Başkan adaylarından Süleyman Servet Sazak, isim vermeden Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısına cevap vererek, 'Siyaset kurumu kadrosunu çaldığı, hayatını çaldığı, geleceğini çaldığı Ülkücüleri; bugün kendi niyet kusurlarına, kursak kusurlarına s

Süleyman Servet Sazak, yaptığı basın açıklamasıyla, Başbakan Binali Yıldırım’ın meydanlarda ülkücülere ve Türk Milliyetçilerine seslendiği “Hazır mısınız?” sorusuna cevap verdi.

 

Sazak, Ülkücü Hareketin 15 Temmuz’a kadar sadece hakaret ederken hatırlandığını belirterek,  "Türk Milleti’nin hürriyet tapusunu, inancının tapusunu, ahlakının tapusunu, şahadetinin tapusunu hiçbir ‘muğlâk tek adam’a teslim etmeyecektir" dedi.


Süleyman Servet Sazak, “Ülkücü kardeşlerim hazır mısınız” diye soranlara karşılık olarak, ülkücü iradeyi gasp etmek isteyenlerin kontrolsüz ve denetimsiz kirli hedeflerini ÜLKÜCÜ HAREKET’in deşifre etmeye ve “Ya Tek Adam Ya Türkiye” kavşağında, İLELEBED TÜRKİYE demeye HAZIR” olduğunu ifade etti.


MHP Genel Başkan Adaylarından Süleyman Servet Sazak’ın basın açıklaması şöyle:


“15 Temmuz; 14 Temmuz’a kadar “ne istediler de vermedik / bitsin bu hasret” diyenlerin, 16 Temmuz’da “Allah affetsin” diyerek izale edecekleri kadar ucuz bir facia değildir. Üzülerek söylemeliyim ki 15 Temmuz ihanetinden gerekli dersler çıkarılmamış; sadece cemaatler arasında referans nakli yapılmıştır.


Siyaset aktörleri, dini yapılardan elini çekmediği ve ‘bizim cemaattendir’in yerine liyakat oturtulmadığı sürece 15 Temmuz benzeri facialar kaçınılmazdır. Siyaset kurumu unutmamalıdır ki; gözü dönmüş bir cemaatin tasfiyesinin yolu “bir başka cemaate” teslim olmak değildir.


Hatırlatmak isterim ki; devlet’in ideolojisi adalet, terazisi liyakattir.

 

Ülkücü Hareketliyakati, inanma kodları, donanımı ve ideolojik hedefleriyle bugüne taşınmış bir gönül hareketi, bir inanç hareketi, bir kadro hareketidir. Türk’ün bekasını hiçbir ‘muğlâk tek adam’ın bekasına indirgeyecek kadar ideoloji sefili değildir.


Cemaat görünümlü hain örgütle senelerce niyet ortaklığı, hedef ortaklığı, servet ortaklığı yapan siyaset kurumu; yine senelerce, Ülkücü Hareket’i ideolojisiyle yok saymış, hedefiyle yok saymış, kadrosuyla yok saymıştır. Bürokraside kızağa çekilen, iş dünyasında geri plana atılan, yeni kadro alımlarında cemaat referanslarına kurban edilen Ülkücüler; bugün siyasi bir yüzsüzlükle, siyasi bir hayâsızlıkla felaket ortaklığına davet edilmektedir.


Siyaset kurumu bugüne kadar kadrosunu çaldığı, hayatını çaldığı, geleceğini çaldığı Ülkücüleri; bugün kendi niyet kusurlarına, kursak kusurlarına suç ortağı yapmaya çalışıyor görünmektedir.


Ülkücü hareket hiçbir siyasi yapının kursak pisliğini, niyet pisliğini, ideolojik pisliğini temizlemede kullanılacak, konjonktürel bir imitasyon hareket değildir. Ülkücü Hareket ilelebet dalgalanacak bir inanç atlasıdır, bir ahlak atlasıdır, bir adalet atlasıdır ve kutsallarına uzanacak her eli kıracak bayraktarlara sahiptir.


15 Temmuz’a kadar sadece hakaret ederken hatırladıkları Ülkücü Hareket; siyaset kurumunun bu kirli niyetlerine ortak olmayacak ve Türk Milleti’nin hürriyet tapusunu, inancının tapusunu, ahlakının tapusunu, şahadetinin tapusunu hiçbir ‘muğlâk tek adam’a teslim etmeyecektir.


“Ülkücü kardeşlerim hazır mısınız” diyerek irademizi gasp etmeye çalışanlar unutmasınlar:

 

ÜLKÜCÜ HAREKET; kontrolsüz ve denetimsiz kirli hedefleri deşifre etmeye;

 

ilkel, kabileci, mezhepçi, adaletsiz ve gayri insani yönetme üslubunu yırtıp atmaya;


İslam’a uzanmış İslam düşmanı elleri kırmaya;


Milli Mücadele ruhuna bayraktarlık yapmaya;


Cumhuriyet kazanımlarını ilelebet yaşatmaya;


“Ya Tek Adam Ya Türkiye”kavşağında ilelebet TÜRKİYE demeye HAZIRDIR.


Gün Işımak Üzeredir…


Türkiye hazır, biz de hazırız.”


Hakan Sönmez         siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum