Şebnem İşigüzel’in yazarlık serüveni

Şebnem İşigüzel’in yazarlık serüveni

Kadir Has Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Haliç Okumaları’nın ikinci konuğu ünlü yazar Şebnem İşigüzel oldu

Edebiyat tutkunlarının yakından takip ettiği yazarlar, “Haliç Okumaları” kapsamında Kadir Has Üniversitesi’nin konuğu olmaya devam ediyor. Üniversite’nin Cibali Kampüsü’nde her ay farklı bir yazarı okuyucuyla buluşturan “Haliç Okumaları”nın ikincisi, yazar Şebnem İşigüzel’in katılımıyla gerçekleştirildi. Yazar, “Gözyaşı Konağı Ada, 1876” romanından 4 sayfalık bir bölümü katılımcılara okudu.

Okumanın ardından 25’inci yılını doldurmaya hazırlandığı yazarlık serüvenini katılımcılarla paylaşan İşigüzel, “İyi bir okurdum, bu durum yazma becerimi hayata geçirmeme yardımcı oldu. Faulkner’ın dediği gibi, ‘İçinizde bir kitap varsa size kimse tutamaz’. Ben de yazarak ve okuyarak hayattaydım, hala da bu şekilde var oluyorum. Yazdığım ilk öyküleri dosya haline getirip ülkemizin en büyük yayınevlerinden birine götürdüm. Boyumu aşan yükseklikte yığınla dosya vardı. Her birini tek tek okuyup, beğendiklerine dönüş yaptıklarını söylediler. Yaklaşık 6 ay sonra beni aradılar ve ‘Hanene Ay Doğacak’ kitabımın yayın süreci başladı” ifadelerini kullandı.

Edebiyatın sihirli bir ilaç gibi olduğunu söyleyen İşigüzel, “Mutlaka bir kitaba sarılın, bir kitaptan bir kitaba atlayarak yolunuzu bulursunuz. Edebiyat hayatın her alanını besler; yaptığınız iş ne olursa olsun edebiyatın size beslemesine fırsat tanıyın. Nereden başlayacağınızı bilmiyor ya da karar veremiyorsanız klasikleri öneririm. Yüzyıllardır yeryüzünde var olan Tolstoy’u, Dostoyevski’yi okuyun. Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Ahmet Hamdi Tanpınar, Aziz Nesin okuyun. Türk edebiyatında var olan muazzam eserleri inceleyin ve edebiyattan uzak kalmayın” dedi.

Şebnem İşigüzel, “Haliç Okumaları Türkiye’de pek alışık olmadığımız türden bir etkinlik. Yazarın kendi sesinden, kendi yazdıklarını dinlemek çok keyifli. Heyecan verici bu etkinliğin ülkemizde de başlatılması çok sevindirici. Kalıcı ve sürdürülebilir olmasını diliyorum” dedi.

 

Siyasetcafe.com

1510663082_khas_sebnem_isiguzel2.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.