Seçim çalışmasına katılmadan vekil oldu!

Seçim çalışmasına katılmadan vekil oldu!

24 Haziran seçimlerinden önce herhangi bir seçim kampanyası yapmayan vekil adayı Meclis’e girdi. İşte ayrıntılar;

Saadet Partisi kontenjanından CHP adayı olan Karaduman, seçim kampanyası yapmadan milletvekili oldu.

Konya'da, Saadet Partisi kontenjanından CHP'nin ikinci sıra adayı olan Abdülkadir Karaduman, seçim çalışmalarına katılmadan milletvekili seçildi. Şu an Ankara'da olan Karaduman, ''Seçimde farklı bir mesuliyetim vardı. O mesuliyetimi yerine getirmek için Konya'da bulunamadım'' ifadelerini kullandı.

CHP, Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci dönem Milletvekili Seçimlerinde, Konya'da kesin olmayan sonuçlara göre 122 bin 912 oy alarak adayları Abdüllatif Şener ve Saadet Partisi kontenjanından ikinci sırada yer alan Abdülkadir Karaduman'ı Meclise taşıdı.

ŞENER SAHADA OY İSTEDİ, KARADUMAN İSTEMEDİ

CHP'nin kentte yürüttüğü seçim çalışmalarına katılan Abdüllatif Şener, partililerle birlikte seçmenden oy istedi. Malatya'nın Pütürge ilçesinde doğan İnönü Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu bekar Abdülkadir Karaduman (26) ise çalışmalara katılmadı.

Karaduman, yoluna CHP ya da Saadet Partisi milletvekili olarak devam edip, etmeyeceğini ise şöyle açıkladı:

"İşin özü, ben meseleye ideolojik olarak bakmıyorum. Hak ve adalet ekseni içinde her yerde oluruz. Bu açıdan bir problem bulmuyorum. CHP'den de aday olmamın sebebinin hikmeti buydu. Adaleti üstün tutan bütün kuruluşlarda yer alır, görev yaparız. Bu bizim açımızdan problem oluşturmaz. Meseleye çok ideolojik bakmanın Türkiye'yi getirdiği durumu hep birlikte görüyoruz.''

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.