Seçim Sonrası Kehanetleri

Seçim Sonrası Kehanetleri

Kütahya bağımsız milletvekili İdris Bal, seçim sonrası için çok önemli tahminlerde bulundu.

Yerel seçimlerinden sonra PKK aktif hale gelecek" diyen Bal, güneydoğuda Gezi benzeri olaylar başlayabileceği uyarısı yaptı. Gülen Cemaatine yakınlığı ile de bilinen Bal, yeni parti kurulacağına dair sinyal de verdi. 

 

İşte o kehanetler...

 

ŞİDDET BAŞLAYACAK

• Seçimlerden sonra kendi başlattıkları güya çözüm sürecinin ciddi bir yıkım olduğu, örgütün özerklik ilan edeceği, paralel yapılanmasını tamamladığı, şiddete tekrar başlayacağı görülecek ve örgütün mevzi kazandığı görüldüğünde AKP yine o toplum mühendisliğine başlayacaktır. AKP suçu başkalarına atmaya çalışacak, günah keçileri bulacak, camia, MHP diyerek kenara çekilmeye çalışacaktır. Toplum algısını yönetmek için suni Türk milliyetçiliği yapılacaktır. AKP bu işten sıyrılabilmek için biz elimizden geleni yaptık, barışa şans verdik, bunlar kötü gibi açıklamalarla, bilerek, isteyerek yaptığı, ikazları dikkate almadığı olaydan sıyrılmaya çalışacaktır.

 

PKK AKTİF HALE GELECEK

• Yerel seçimlerinden sonra PKK aktif hale gelecek, hükümeti daha da zorlayacak, ya bağımsızlığa giden kopuş başlayacak, devlet buna müsaade edecek, ya da çatışma ve terör tekrar başlayacaktır.

 

GEZİ BENZERİ OLAYLAR YAŞANACAK

• Gezi türü yoğun, demokratik görünümlü, fazla şiddet içermeyen kitle hareketleri görülecek. Olayları halkın sivil talebi noktasına getirmeye çalışacaktır. Çözüm sürecindeki kazanımlarından dolayı örgüt daha rahat insan toplayabilecek, destek bulabilecektir.

 

BÖLGEDE MEMURA BASKI ARTACAK

• Bir taftanda şiddet başlayacak. Özellikle burası bizim bölgemiz denilip devletin polis, adliye, vergi, eğitim ve benzeri faaliyetleri sınırlanmaya çalışılacak, o bölgedeki memurlar üzerindeki baskı artacaktır.

 

ÖZERKLİK İLAN EDİLECEK

• Bağımsızlığa ve kopuşa giden yolda özerklik ilanı yapılacaktır.

• Bölgenin Kürdistan olduğu algısını güçlendirecek ulus inşasında önemli olan simgeler, semboller artacak, şehitlikler, Öcalan posterleri, bayraklar, destanlar, kahramanlık öyküleri halk arasında daha da yaygınlaştırılacaktır.

 

AKP TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAYACAK

• AKP Mart seçimlerinde büyük darbe yiyecek, fakat en büyük darbeyi iş ayyuka çıktıktan, herkes her şeyi öğrendikten sonra genel seçimlerde yiyecek asla tek başına iktidar olamayacaktır.

 

• AKP bölgede kaybedecek, belediye başkanlıkları BDP’ye geçecektir. Muhtemelen takip ettiği strateji, seçimde belirlediği adaylarla AKP’de, BDP’nin işini kolaylaştırmaktadır.

 

PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK ÖRGÜTE GEÇECEK

• Bundan sonra tekerlek tümseği aşmıştır. Bölünmeyi durdurmak çok daha zor olacaktır. Eskiden devlet ve millet bir birimle yapacağı işi beş birimle yapmak zorunda kalacaktır. Psikolojik ve fiili üstünlük örgüte geçmektedir.

 

• AKP hem çözüm sürecinin sonuçlarından, hem de yolsuzluk iddialarından ve baskıcı anlayış ve uygulamalarından dolayı Türk siyasetindeki belirleyiciliğini, ağırlığını kaybedecektir.

 

MERKEZ SAĞDA YENİ PARTİ KURULACAK

• Merkez sağda yeni bir oluşum gerçekleşecek, proje siyaseti yapacak, din, tarih, Atatürk, laiklik ve benzeri sömürüler yapılmayacaktır.

 

GENEL SEÇİM SONRASI KOALİSYON OLACAK

• Genel seçimlerde koalisyon olma ihtimali yüksektir.

 

ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI OLAMAYACAK

• Başbakanın Cumhurbaşkanı olma şansı kalmamıştır.

 

GÜL, TEKRAR SEÇİLEMEYECEK

• Cumhurbaşkanı’nın tekrar Cumhurbaşkanı seçilme şansı çok azalmıştır. Sayın Gül’ün karşısına makul, birleştirici bir aday çıkarsa, Gül kaybedecektir. Temel sebep ise içinden geçtiğimiz kriz sürecinde Sayın Gül’ün Cumhurbaşkanı olarak yeterince dik duramaması, yetkilerini kullanamamasıdır.

 

ÜÇ DÖNEM ŞARTI KALKACAK

• 3 dönem şartı AKP’de kaldırılacaktır. Bu seçenek dışında Erdoğan’ın başka şansı kalmamıştır.

 

AKP'LİLER YARGILANACAK

• Barış sürecine onay veren, rol alan AKP yetkililerinin gelecekte yargılanma ihtimalleri bulunmaktadır.

• AKP gerek yolsuzluk iddialarını, gerekse de çözüm sürecinin kötü sonuçlarını örtebilmek için devlet kurumlarına baskı yapacak, içte ve dışta meşruiyetini kaybedecek ve büyük güç kaybına uğrayacaktır.

 

CEMAATE OPERASYON
• Paralel yapı algısını güçlendirmek için operasyonlar yapılacak, bu operasyonlar AKP’nin itibarını ve kamuoyu desteğini iyice zedeleyecektir.

 

AB MÜZAKERELERİ DONDURULABİLİR

• AKP’nin yapmış olduğu uluslararası hukuka aykırı bu uygulamalar neticesinde, zaten uzaklaştığımız ve bizzat Başbakan’ın açıklamalarıyla zarar verdiğimiz Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz, daha da gerileyebilir ve hatta AB ile müzakere sürecimiz dondurulabilir.

 

• Örgüt İran’a yönelik bir operasyonu her zaman ümitle bekleyecektir. Eğer İran içinde bir güç boşluğu, kaos olursa, Kürdistan’ın İran ayağı için de bir fırsat doğacaktır. (BEE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.