Seçim yasaklarından önceki son anket! İşte 6 ildeki son durum

Seçim yasaklarından önceki son anket! İşte 6 ildeki son durum

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi EMAX Araştırma Şirketi'nin, 6 büyükşehirde yaptığı seçim anketine göre, Antalya, Gaziantep, Adana, Mersin ve Bursa’da Cumhur İttifakı, Eskişehir’de ise Millet İttifakı önde görülüyor.

Seçim yasakları öncesi son anket yayımlandı. EMAX Araştırma Şirketi’nin yaptığı ankete göre, Antalya, Adana, Bursa, Gaziantep ve Mersin’de Cumhur İttifakı, Eskişehir’de ise Millet İttifakı önde. 

Yerel seçimler öncesi seçmenlerin parti tercihlerini ölçmek ve değerlendirmek için gerçekleştirilen araştırmada, 18 yaş üzeri 7 bin 172 katılımcıya bilgisayar destekli telefonla anket yapıldı. 

Ankete göre, Antalya, Eskişehir, Bursa, Adana ve Mersin’de her iki ittifak adayları arasında çok az fark bulunuyor. Araştırmaya katılanların yüzde 6.8 ila 14.6 aralığında henüz karar vermediği görülüyor. Araştırmada ayrıca, Cumhur İttifakı’nın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin’in kazanacağı görülüyor.

GAZİANTEP’TE FATMA ŞAHİN İLK SIRADA

Fatma Şahin, yüzde 47.3’lük oranla ilk sırada yer alırken, HDP’den DSP’ye geçen Celal Doğan, yüzde 26.5 ile ikinci, İYİ Parti adayı Ejder Demir ise yüzde 16.6 ile üçüncü sırada yer alıyor.

gaziantep.PNG

MERSİN’DE CUMHUR İTTİFAKI’NIN ADAYI İLK SIRADA

Mersin’deki yarışta ise, yüzde 34.3 ile MHP’nin adayı Hamit Tuna birinci, yüzde 33.9 ile CHP’nin adayı Vahap Seçer ikinci sırada, Demokrat Parti’nin adayı Ayfer Yılmaz ise yüzde 18.4 ile üçüncü sırada yer alıyor.

mersin.PNG

ESKİŞEHİR’DE YILMAZ BÜYÜKERŞEN 2 PUAN FARKLA ÖNDE

Eskişehir’de CHP’nin adayı Yılmaz Büyükerşen yüzde 46.1, AK Parti’nin adayı Burhan Sakallı’nın ise yüzde 44.5 oy alacağı öngörüldü.

eskisehir.PNG

BURSA’DA CUMHUR İTTİFAKI İLK SIRADA

Araştırmaya göre, Bursa’da, AK Parti’nin adayı Alinur Aktaş, yüzde 43.6’la ilk sırada yer alırken, CHP’nin adayı Mustafa Bozbey yüzde 42.9 ile ikinci sırada yer aldı.

bursa.PNG

ANTALYA’DA SON DURUM

Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel’in yüzde 44.5, CHP’nin adayı Muhittin Böcek’in ise yüzde 42.8 oy alacağı öngörüldü.

antalya.PNG

ADANA’DA HÜSEYİN SÖZLÜ İLK SIRADA

Yapılan anket çalışmasında, MHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü’nün yüzde 42.1’le ilk sırada, CHP’nin adayı Zeydan Karalar’ın ise yüzde 41.6 ile ikinci sırada yer alacağı görülüyor.

adana.PNG

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.