Seçime 19 gün kala bomba anket! İYİ Parti'nin seçmeni MHP'ye gitti

Seçime 19 gün kala bomba anket! İYİ Parti'nin seçmeni MHP'ye gitti

14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine 19 gün kala Area Araştırma, son anketinin sonucunu yayınladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırken, partilerin ve ittifakların oy oranı ne çıktı?

14 Mayıs seçimlerine günler kala anket şirketlerinden peş peşe anket sonuçları gelmeye devam ediyor.

Area Araştırma seçime 19 gün kala son yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

Area anketine göre cumhurbaşkanlığı seçimi kesin ikinci tura kalırken, İYİ Parti'deki çöküş bir kez daha gözler önüne serildi.

İYİ Parti yüzde 9'un altına düşerken, uzun zaman sonra MHP oyları ilk kez İYİ Parti oylarının önüne geçti.

İYİ Parti'den kaçan seçmenin MHP'ye yöneldiği görüldü.

Area Araştırma, 12 Nisan - 20 Nisan 2023 tarihleri arasında 26 ilde 108 ilçede yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı. 10 bin 277 kişiyle gerçekleşen anket bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle yapıldı. Seçmene "14 Mayıs 2023'te oy tercihiniz ne olur?" diye soruldu.

Ankete katılanlara "Bu pazar seçim olsa hangi adaya oy vereceksiniz?" diye soruldu.

Ankete katılanların yüzde 41.6'sı Kemal Kılıçdaroğlu derken, yüzde 41.5'i ise Recep Tayyip Erdoğan cevabı verdi. Muharrem İnce yüzde 3.4'te kalırken, Sinan Oğan diyenler yüzde 2.3 çıktı. Ankete katılanların yüzde 7.7'si ise kararsız kaldı. "Sandığa gitmem" diyenler ise yüzde 3.5...

"Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldığında tercihiniz ne olur?" sorusuna ise ankete katılanların yüzde 50.7'si Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 49.3'ü ise Recep Tayyip Erdoğan cevabı verdi. 

Ankete göre, milletvekili seçiminde hangi partiye oy verecekleri de soruldu.

Katılımcıların yüzde 36.5'i AK Parti, yüzde 30.1'i CHP, yüzde 10.7'si Yeşil Sol Parti, yüzde 8.4'ü MHP, yüzde 8.3'ü İYİ parti cevabı verdi. Yeniden Refah Partisi yüzde 1.1, BBP yüzde 0.2 oy çıkarken, TİP yüzde 1.5 oldu. 

Area Araştırma'nın anket sonuçlarına göre parlamento seçimlerinde Cumhur İttifakı yüzde 46.1 oy alırken, Millet İttifakı yüzde 38.3, Emek ve Özgürlük İttifakı yüzde 12.3, diğer ise yüzde 3.3 oy alıyor.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.