Sedat Laçiner, Çözüm Sürecindeki Skandalı Açıkladı

Sedat Laçiner, Çözüm Sürecindeki Skandalı Açıkladı

Samanyolu Haber'e konuk olan Güvenlik Uzmanı Sedat Laçiner, sınır güvenliği ve çözüm süreci konusunda çarpıcı açıklamlarda bulundu.

Sedat Laçiner katıldığı televizyon programında çözüm sürecine ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.

Uluslararası ilişkiler ve güvenlik uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner, Suruç'ta meydana gelen patlamanın aydınlanması için Meclis Araştırma Komisyonunun kurulması gerektiğini söyledi.

Laçiner, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama, PKK’nın son günlerde artan eylemleri ve Çözüm Süreci akıbeti hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

İşte Laçiner'in Çarpıcı Açıklamaları;

"Çözüm süreci başladığında beri, PKK kendi mahkemesini, vergi dairesini, asker alma ofisini, asayiş birini kurdu. Devlet hepsini seyretti. Valilere talimat verildi asker ve polis operasyon yapmayacak. Soruşturma açılmadı.

İÇİŞLERİ BAKANI BANA "ÇÖZÜM SÜRECİ NE" DİYE SORDU

Çözüm sürecinin en heyecanlı olduğu dönemde İçişleri bakanı bana sordu. ‘Hocam bu çözüm sürecini biraz bana anlatsan’ dedi. Kimsenin bundan haberi yoktu. Çözüm süreci bir hayat tacirliği gibi oldu. Sorunların ötelenmesi şeklinde yaşandı. Zaman kazanalım, PKK’yı sınırın ötesine gönderelim, Suriye’de falan çatışsın. Bizde bu süre zarfında biraz rahat edelim belki bir şeyler yaparız. Sorunları ötelemenin dışında sorunları büyüten bir süreç oldu.

Bugün geldiğimiz noktada sanki bu süreç yaşanmamış gibi davranılıyor. Sanki AKP hükümeti iki hafta önce kuruldu. Ondan evvel de CHP hükümeti vardı. Sanki bütün bu çözüm sürecini bütün bu işleri onlar yaptı. Dolmabahçe de HDP ile onlar anlaştı. Sanki Öcalan’la başka bir parti görüştü de iki hafta önce AK Parti geldi de bu iş böyle olmaz deyip bombaları yağdırdı.

Suriye sınırına güvenlik duvarını yapmak için neden 5 yıl beklediğiniz. Bu ülkede 30 yıldır PKK terörü, Suriye’de de 5 yıldır iç savaş var. Suriye sınırına yapacağınız güvenlik duvarına 2 milyar dolar harcanacak. Saray’a 5 Milyar dolar harcayacağınıza Suriye duvarına o güvenlik duvarını yapsaydınız ya. Neden bu kadar beklediniz. Sınırımız delik deşik, istihbarat zayıf.

Meclis’in Suruç olaylarını araştırması lazım. Eylemi IŞİD yaptı diyorlar. Eylem IŞİD’in yaptığı saldırılara benzemiyor. Bu eylemin talimatının Irak’tan Suriye’den geldiğini sanmıyorum. IŞİD böyle bir hesap yapacağını sanmıyorum. Olsa olsa bu yerel IŞİD tavrı olabilir. Bu hükümet geçici bir Hükümet diyoruz ama çok ağır kara alıyor. Suruç meselesi aydınlanmadan bu işleri anlayamayız. Kim yaptırdı, Neden yaptırdı ona bakmak lazım.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.