Sedat Peker'den tehditkar sözler! İki isim söyleyip, hedef aldı

Sedat Peker'den tehditkar sözler! İki isim söyleyip, hedef aldı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Mehmet Ağar ve Pelikancılar grubunu tehdit eden bir video yayınladı.

Sedat Peker'in elebaşı olduğu organize suç örgütüne yönelik geçtiğimiz günlerde geniş çaplı bir operasyon düzenlendi ve çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda Sedat Peker'in evine de baskın yapıldı.

Yaşananlar üzerine YouTube'da çeşitli videolar paylaşan Peker, kendisine ve beraberindeki isimlere yönelik operasyonlar konusunda Mehmet Ağar'ı suçladı.

Peker'in son yayınladığı videoda yaptığı açıklamalar ve verdiği mesajların ise oldukça tehditkar olduğu dikkat çekti.

 

YAPILAN ARAMAYA TEPKİ GÖSTERDİ

 

"2. Bölüm Mehmet Ağar ve Pelikancıların gerçek yüzü (Ödeşmek adettendir!)" başlığını taşıyan yeni videoda Peker'in konuşurken son derece öfkeli olduğu gözlendi.

Türkiye'deki ikametgahında yapılan arama sırasında yaşananlara sert tepki gösteren Peker, eşinin evde olduğu sırada operasyonun gerçekleştiğini ve arama yapan ekipte hiçbir kadın polis memurunun bulunmadığını belirtti.

 

Gelen polislerin içinde kadın polis olmamasının kasıtlı bir mesaj olduğunu savunan Sedat Peker yaşananları şöyle anlattı;

"Evi ararlarken eşim polislere iştirak ediyor kanunen böyle bir uygulama var. Elbise odasının yanına geldiklerinde polislere 'Siz burayı arayamazsınız' diyor.

'Neden?' diyorlar, 'Burası benim elbise odam' diyor, 'burada benim özel eşyalarım var'... 'Dokumadan ararız' deniyor, 'Ya hu nasıl dokunmadan ararsınız... Olmaz!' diyor. 'Benim burada çamaşırım, özel eşyalarım var, arayamazsınız'. 'Ne yapacağız?' diyorlar. 'Bayan polis çağırın o zaman' diyor.

Operasyondan iki saat sonra geliyor o bayan polisler, sağolsunlar... Aramaya onlar eşlik ediyor elbise odasında."

 

"ASLANDAN KURBAN OLMAZ"


Söz konusu uygulamanın kendisine yönelik "küçültücü" bir davranış olduğunu belirten Peker, Kafkasya kökenli bir Karadeniz ailesinin çocuğu olduğunu vurgulayarak, "Bizim yetiştiğimiz kültürde böyle bir şey var mı! Hırsızın evine operasyon yaparken bayan polis var, torbacının evinde bayan polis var, bizim operasyonda 60 evde arama yapılıyor hepsinde bayan polis var. Bizim eve gidiliyor evde erkek olmadığı biliniyor, bir tane bayan polis yok! Ve o evde evin erkeğinin olmadığı bilindiği halde." ifadelerini kullandı.

 

Kendisini bu şekilde küçültmek isteyenler olduğunu söyleyen Sedat Peker sözlerini şöyle sürdürdü;

"Benim şerefimi kurban etmek istediler. Kurban deveden olur, kurban öküzden olur, koyundan olur... Aslandan kurban olmaz. Biz aslanız, aslan!"

 

 

TEHDİTKAR SÖZLER: AKLIMI TATİLE YOLLADIM!


Sedat Peker konuşmasının devamında ise bu operasyonun sorumlusu olarak gösterdiği Mehmet Ağar ve "Pelikancılar" olarak tarif ettiği oluşuma oldukça sert ve tehditkar ifadeler kullandı.

"Beni öldürmek belki mümkündür ama Allah'a yemin olsun, inandığım tüm kutsal değerlere yemin olsun, beni küçültmek asla mümkün değildir. Göreceğiz!" diye sözlerine devam eden Peker, tanıdıklarından kendisine çeşitli mesajlar iletildiğini de anlattı.

Peker, "Bana diyorlar ki 'Sen akıllı adamsın', birçok dostum aradı 'Sinirlenme, yapma sen akıllı adamsın' onlara şöyle dedim; 'Ben aklımı tatile yolladım, başka bir yerde orda duruyor. 'Ya sen hep planlarına sadık kaldın...' Onlara dedim ki; planlarımı rafa kaldırdım!" diye konuştu.

 

'KOVULAN SOSYALİST TROÇKİ' KİTABINA YER VERDİ


İlk videosunda efsane film Godfather'ın senaryosunun esinlenildiği, İtalyan yazar Mario Puzo'nun Omerta kitabını önünde bulunduran Peker, bu kez farklı bir kitapla mesaj verdi.

Peker, bu kez videosunda Isaac Deutscher'ın 'Kovulan Sosyalist Troçki' isimli kitabına yer verdi.

Deutscher’in bir klasik niteliğindeki Troçki biyografisi üç ciltten oluşuyor. Biyografide Troçki'nin hayatı ve mücadelelerinin yanı sıra, devrimlerin sınıfsal temelini ve devrim sürecinde yaşanan iç mücadeleleri de anlatan Deutscher, arka planda sosyalizme geçiş sürecinin sorunlarını da ele alıyor.

Machiavelli’nin "bütün silahlı peygamberler yenmiş, silahsızlar yenilmişlerdir" saptamasından yola çıkarak, Troçki’nin, çağımızın en büyük devriminde nasıl silahsız olarak yendiğini daha sonra ise silahlı, zaferi kazanmış, zırhının altında ezilen bir komutan olarak karşımıza çıktığını anlatan Deutscher, "Kovulan Sosyalist"te ise Troçki'nin sürgün yıllarını ve suikasta uğrayarak öldürülmesini anlatıyor.

 

TROÇKİ KİMDİR?


Marksist teorisyenlerden olan Lev Troçki, 1917 Rus Devrimi, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin kurulması ve alt yapısının oluşturulmasında etkili olan isimlerden biridir. Dışişlerinde sorumlu Halk Komiseriliği ve Bolşevik Parti'nin Politbüro üyeliğini yapmış; Kızıl Ordu'nın kurulmasında etkin rol oynamıştır. Vladimir Ilyich Lenin'nin ölümünden sonra Josef Stalin'e karşı "Sol Muhalefet"i geliştirmiş ve bu yüzden SSCB'den sürülmüştür. 11 sene süren sürgün hayatında birçok ülkede bulunmuş ve "Troçkizm"i yaymak ve dünyada sosyalist bir düzen sağlamak amacıyla çalışmalar sürdürmüştür. Şu an halen dünyada Troçkizm'den etkilenmiş gruplar bulunmakla birlikte özellikle Stalinizm ve Maolizm'e karşı muhalefeti oluşturmaktadır.

18 Ocak 1929 tarihinde, Sovyet Ceza Kanunu'nun 58/10 maddesinden, devrimcilik ve yasa dışı Sovyet Partisi kurmak suçlamalarıyla Sovyetler Birliği'nden sürüldü. Ülkeden sürülmesinden hemen sonra Türkiye'ye sığındı ve 1929-1933 yılları arasında İstanbul'da Büyükada'daki evinde çok sıkı güvenlik önlemleriyle birlikte torunu ve kızıyla birlikte yaşadı. Bu dönem sakin bir hayat sürdü ve düşüncelerini kaleme alma fırsatı buldu.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.