Sedat Peker'in hedefinde bu kez iş insanı İnan Kıraç var!

Sedat Peker'in hedefinde bu kez iş insanı İnan Kıraç var!

Sedat Peker iş insanı İnan Kıraç hakkında açıklama yaptı. Peker, Kıraç'a seslenerek "Sana küçük bir ziyarete geleceğim" dedi.

Suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla kırmızı bültenle aranan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bulunan Sedat Peker'den yeni açıklama geldi.

Sedat Peker, Basın danışmanı Emre Olur’un Twitter hesabından iş insanı İnan Kıraç hakkında paylaşım yaptı.

Peker, İnan Kıraç’a “Karanlıkların lordu” diye seslenerek, “Yanlış işler yapıyorsun! Yapma! İlerleyen saatlerde sana küçük bir ziyarete geleceğim. Orada yazılanları anlarsan ne ala, eğer ki anlamazsan bu işin sonu çok kötü vallahi!” dedi.

 

SEDAT PEKER İNAN KIRAÇ İÇİN NE DEMİŞTİ?


Sedat Peker, geçen yıl çektiği videolarda, SBK Holding’in sahibi firari Sezgin Baran Korkmaz’ın silindiğini iddia ettiği 45 milyon dolar alacağının sahibinin İnan Kıraç olduğu belirtilmişti.

İddialar ardından açıklamalarda bulunan İnan Kıraç, “Biz sorunumuzu hukuk yoluyla çözdük ve 6 milyon dolar karşılığında hisseleri devraldık. 40-54 milyon yazılıyor. 6 milyon dolar, Türk Lirası olarak o rakama denk geliyor" demişti.

 

Peker, şu açıklamaları yapmıştı:


(Süleyman Soylu, Sezgin Baran Korkmaz'ı) İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor. Saat 10.30, 12.30 çıkış. Sezgin Baran Korkmaz'ın 45 milyon dolar bir iş adamından (İnan Kıraç) alacağı var. Süleyman buna 'Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurtdışına çık. Yukarının haberi var, bu parayı da sil, sorun çıkacak' diyor. Yukarısı da Tayyip abi. Amerika'dan da büyük para gelmiş diye herkes biliyor ya.. Bütün kayıtlar çıkacak. Sezgin Baran Korkmaz, 6 Aralık'ta yurtdışına gidiyor. İçişleri Bakanı, Organize Suçlar Daire Başkanı'nı telefonla arayıp, hakkında 6 aydır dosya hazırlanan adamı İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor ve görüşüyor ve yurtdışına çıkmasını söylüyor.


İNAN KIRAÇ KİMDİR?


İnan Kıraç 1937 senesinde Eskişehir'de dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Lise mezuniyetinin ardından Üniversite için Londra'ya giden Kıraç, City College of Business'tan mezun oldu. 1961 senesinde, henüz 24 yaşındayken Koç Grubu'na bağlı Ormak A.Ş.'de satış memuru olarak çalışmaya başladı.

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.