Seherhan Kızmaz'ın romanı Umay'ın Kaderi raflarda yerini aldı

Seherhan Kızmaz'ın romanı Umay'ın Kaderi raflarda yerini aldı

Genç yazar Seherhan Kızmaz’ın Karakum Yayınevi’den çıkardığı Umay’ın Kaderi isimli romanı çok beğenildi

Genç yazar Seherhan Kızmaz’ın Karakum Yayınevi’den çıkardığı Umay’ın Kaderi isimli romanı çok beğenildi ve birçok olumlu eleştiri aldı.

Fantastik-Bilimkurgu türünde olan roman genç yazar Seherhan Kızmaz’ın ilk romanı. İlginç bir kapak tasarımına da sahip olan 240 sayfalık kitabın konusu ise şöyle;

“Seatle Üniversitesi’nin ünlü genetik profesörü Türkleri sadece genel kültür seviyesinde tanıyordu. Çalışkan asistanı Seren’in Türk olması da ayrı bir ilgiye sebep olmamıştı. 15 asır önce Atilla’nın oğullarının mücadeleyi kaybetmesinden sonra şimdiki Macaristan denen ülkede kalan bir avuç Hun’un başına gelenler değil onu, uzman tarihçileri bile ilgilendirmeyen bir konuydu. Fakat profesör hayatındaki en önemli olayı bu Hunlarla ilgili olarak yaşayacaktı. Düşünmesi bile zor ama Türklerin ve Almanların ataları Tuna boylarındaki yeşil düzlüklerde cebelleşiyordu. Hayatın öğrettiği şey ise iki taraftan da iyi ve kötü insanların bulunduğuydu. Bir kadın bu kadar kötülükle nasıl başa çıkabilirdi? Peki, 2070’li yıllarda karşımıza nasıl bir İstanbul çıkacaktı? Bilim ve bilgelik bu kitapta ayrılmaz bir ikili olarak kader çizgimizin istikametini takip ediyor.”

"Bilim ve bilgelik bu kitapta ayrılmaz bir ikili olarak kader çizgimizin istikametini takip ediyor.”

Prof. Dr. Osman Karatay

Her yaş kesiminde oldukça büyük ilgi uyandıran kitabın okurları sosyal medyadaki yorumlara bakılacak olursa şimdiden 2. kitabın yolunu gözlemeye başladı bile.

Seherhan Kızmaz kimdir?

18.09.1979 yılında İstanbul’da doğdu. İlk okulu Sarıyer İlk Öğretim, Orta okulu Dost Koleji (Cent kollej), İstek Vakfı Tarabya Atatürk lisesinde okudu. Behçet Kemal Çağlar Lisesinden mezun oldu.

Yüksek öğrenimini ilk olarak Trakya Üniversitesi Tekstil bölümü ve ardından 2008 yılında Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım bölümünde tamamladı.

2017 yılına kadar özel tekstil şirketlerinde çalışan Kızmaz, Şu anda tarım ile ilgileniyor ve Anadolu Üniversitesi Tarım bölümünde okuyor.

 

siyasetcafe.com

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.