Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu davasında Eski rektör ve dekana verilen cezalar kesinleşti

Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu davasında Eski rektör ve dekana verilen cezalar kesinleşti

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun şehadetinin ardından yapılan yargılamada görevi ihmalden suçlu bulunan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Prof. Dr. Ersin Doğer'e verilen cezalar kesinleşti.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu davasında "görevi ihmal" suçundan suçlu bulunan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Prof. Dr. Ersin Doğer'e verilen cezalar kesinleşti.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi, İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nce verilen kararı, Cumhuriyet Savcısı ve sanık avukatlarının itirazları üzerine inceledi.

10. Ceza Dairesi, mahkemenin kararının hukuka uygun olduğunu, ne delillerde ne de işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığını, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğunu ve eylemin doğru nitelendirildiğini ifade etti.

10. Ceza Dairesi tarafından dönemin Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü ve Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Bülent Özkan hakkındaki beraat kararlarına itirazların yanı sıra dönemin Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer'e görevi ihmal suçundan verilen 20'şer bin liralık cezalar kesinleşti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.