Şehit polisin eşinden AKP'li vekillere veryansın

Şehit polisin eşinden AKP'li vekillere veryansın

Gitmezsen silah 'bırak' dediler, alın sizin olsun şimdi

Şehit aileleri cenaze töreninde taziyeye gelen AKP’li vekillere tepki gösterdi. Acılı anne Hatice Aydemir, “Sizin çocuklarınıza bir şey oluyor mu? Yağmurda çocuğumu oraya gönderdiniz.” diye feryat etti. Şehit eşi Esma Kılıç da vekillere, “Sıkıntınızı derdinizi, çocuğa anlatın. 2 yaşındaki çocuğumla ne yapacağız?” dedi.

 

Kırşehir’de meydana gelen kaza sonrasında şehit olan 3 polis memuru için Dünya Ticaret Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, milletvekilleri ve çok sayıda polis katıldı. Şehit Resul Erdal Aydemir’in annesi Hatice Aydemir, başsağlığı dileyen milletvekillerine şunları söyledi: “Sizin çocuklarınıza bir şey oluyor mu? Allah size de göstermesin. Başımız sağolsun. Ben bu yaşa getirdim ne güzel. Siz de yaşta yağmurda gönderin. Çocuğum kendine zor bakıyordu, size nasıl bakacaktı.” Acılı anne kendisine başsağlığı dileyen vali ve emniyet müdürüne de sesini yükselterek, “Muş’a buradan araba gider mi? Muş’ta devlet yok mu? Gece yağmur yağıyor. Şemsiye tuttum, ıslanmasın diye. Nasıl gönderiyorsunuz, Allah’tan korkmuyorsunuz? Hiç mi kızı, eşi var demiyor musunuz, öpmeye kıyamazdım. Otobüste savurdunuz attınız. Kuzuma sarılamıyorum.” dedi.

 

Şehit eşi Esma Kılıç ise başsağlığı dileyen milletvekillerine en ağır tepkiyi gösterdi: “Çocuğa anlatın sıkıntınızı derdinizi. Tek başıma 2 yaşındaki çocuğumla, ben ne yapacağım? Çocuğunu ve eşini düşünüyorsan, ‘silahını bırak git’ demişler. Bıraktı, gitti. Silah da kimlik de onların olsun. Bir benim içim yandı ona. Göreve gidiyorum dedi ve beni 2 dakika gördü gitti.” diye konuştu. Esma Kılıç, emniyet müdürü ve valiye de tepki göstererek, “Niye sahip çıkmadınız. Benim çocuğum ne olacak. Size bir şey olmayacak. Akşam eve gideceksiniz. Olan, bana olacak.” şeklinde feryat etti. Şehit yakınlarının tepkisi üzerine Sadık Yakut, ailelere “Takdiri ilahi”, “Başınız sağ olsun” diyebildi. Şehit polis memuru Ömer Aktaş’ın 5 gün önce eşinin hamile olduğunu öğrendiği bildirildi. Eşi Dilara Aktaş, törende gözyaşlarına boğuldu.

MUŞ’A GÖNDERİLMELERİ KEYFİ UYGULAMA

Şehit polis memuru Abdullah Kılıç’ın (32) Sivas Diriliş Mahallesi’ndeki baba evinde taziyeleri amca Yunus Kılıç kabul etti. Amca Kılıç, Muş’taki miting için Kayseri’den polis sevk edilmesine tepki göstererek, devletin keyfi uygulamasını eleştirdi. Şehidin en son memleketine 1,5 ay önce annesinin rahatsızlığı nedeniyle geldiği öğrenildi.

Abdullah Kılıç’ın cenazesi görev yaptığı Kayseri’de düzenlenen törenin ardından Sivas’a getirildi. Cenaze namazına; Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Cenaze namazı öncesi şehidin annesi Şemsi, eşi Esma ile yakınları gözyaşlarını tutamadı. Eşinin tabutuna sarılan Esma Kılıç’ı yakınları güçlükle sakinleştirdi. Şehidin 2 yaşındaki kızı Cerin Zehra’nın hiçbir şeyden habersiz etrafı seyretmesi herkesi duygulandırdı. Eşi Esma Kılıç’ın ise “Ben de seninle gelirdim ama çocuğum var.” şeklindeki feryadı, yürekleri burktu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.