Şehit ve gazi ailelerinden CHP'ye açılım tepkisi "Sessiz kalırsanız eylem yaparız"

Şehit ve gazi ailelerinden CHP'ye açılım tepkisi "Sessiz kalırsanız eylem yaparız"

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, CHP’nin PKK terör örgütünün ‘açılım’ talebini gündeme getirmesine tepki gösterdi.

"Demokrasi ittifakı Kürt sorununu çözecek" mesajıyla PKK terör örgütünün ‘açılım’ talebini gündeme getiren CHP’ye, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı tepki gösterdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ‘açılım’ talebine ses çıkarmayan parti yönetimine açık çağrı yapan Vakfın Genel Başkanı Lokman Aylar, Kaftancıoğlu’nun görevden alınmasını istedi.

CHP’nin sessiz kalması halinde, şehit ve gazi aileleri CHP İstanbul İl Binası önünde bir eylem yapacak.

Aylar, açılım sürecinin acı bir tecrübe olduğunu belirterek, "’Müjdeler olsun oğlumuz şehit olmuş’, diyen bir babanın karşısına geçip nasıl ‘açılım var’ dersiniz" diye sordu. Vatana ihanetin sadece silahla olmadığını söyleyen Aylar, şöyle konuştu:

"Açılım demek, terörü desteklemek, bu ülkeye bedel ödeyen şehit ailelerimizi ve gazilerimizi rencide ediyor. Kaftancıoğlu daha önce de Paris’te öldürülen PKK’lı Sakine Cansız’ı korumuştu. Ülkemizde Kürt ve Türk kardeş ama birileri bunu kaşımaya çalışıyor. Hendek olaylarında bine yakın şehit verdik, gazilerimiz var. Bu ülkede bu saatten sonra açılım sözü istemiyoruz. Bu ülkeye bedel ödeyen annemin içini acıtmaya kimsenin hakkı yok."

Türk Ordusu’nun sınır ötesi ve sınır içinde teröre karşı verdiği mücadelenin başarılı şekilde sürdüğü bir dönemde açılımın gündeme getirilmesinin kuşku uyandırdığını söyleyen Aylar, şöyle dedi:

"PKK sıkışmış, bitme safhasına gelmiş. Türk Ordusu ve milleti tüm gücüyle teröre karşı bir oldu. Açılım sözlerini dile getirerek, PKK’yı rahatlatmak istiyorlar. Bu fırsatı vermemeliyiz."

‘EYLEM YAPARIZ’

Aylar, CHP seçmeni içinde vatanseverlerin olduğunu belirterek, "Ama içerdeki çürük ahlaksız PKK destekçilerinin de temizlenmesi gerekiyor. Eğer buna ses çıkartmazlarsa, hepsi bunun sorumluluğun altında kalırlar" dedi.

CHP’nin Kaftancıoğlu’nun sözlerine tepki göstermesi gerektiğini belirten Aylar, şöyle devam etti: "Eğer CHP bunu yapmazsa biz CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde eylem yapacağız. Atatürk’ün partisi olarak kendini adlandıran CHP, içindeki çürükleri temizlesin. Kaftancıoğlu görevden alınsın. PKK terör örgütüne ve HDP’ye karşı sesini yükseltsin."

'HDP KAPATILMALI'

HDP’nin Meclis’te olmasına tepki gösteren Aylar, oy kaygısı güdülerek HDP ile ittifak yapılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Aylar şunları kaydetti:

"Bunlardan oy istediğiniz her söz, şehit ailesinin kalbine kurşun gibi yağıyor. Biz bütün partilere sesleniyoruz, söz konusu vatansa birleşin. Teröre karşı tek yumruk olun. Biz vatan topraklarında yaşamanın bedelini canımızla kanımızla ödedik, bunu kimsenin yıkmasına müsaade etmeyiz. HDP kapatılmalı. HDP Meclis’te olduğu sürece, milletin parasını alıyor. Para dağa gidiyor, bize kurşun olarak geri dönüyor.'

 

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.