'Sehven değil bilinçli'

'Sehven değil bilinçli'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, ifadeye çağrılmasının savcılığın açıklamasının aksine sehven olmadığını ve bilinçli yapıldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan, "ifade çağrısı" krizine yönelik ilk açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, 'çağrının sehven yapıldığına' inanmadığını söyledi.

 

CHP lideri "O savcının geçmişteki tavırlarına bakıldığında, bunun bilinçli olarak bana gönderildiğine inanıyorum" diye konuştu.

Konuyla ilgili HSYK'ya başvuru yapılması için genel başkan yardımcısı Bülent Tezcan'a talimat verdiğini söyleyan Kılıçdaroğlu "Başvurumuz doğrultusunda HSYK'nın, bu savcıyla ilgili gereğini yapması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ayrıca, ifade çağrısını gönderen savcı Mehmet Demir'in "Yanlışlık yaptık geri aldık, daha ne istiyor?" açıklamasına yönelik de "Herhalde kendisinin sağlık sorunları var" değerlendirmesinde bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında ifadeye çağrılmıştı.

Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise ifade çağrısının "sehven" yapıldığı ve geri çekilmesi için işlem başlatıldığı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.