Sektörel güven endeksi Ocak’ta arttı

Sektörel güven endeksi Ocak’ta arttı

TÜİK verilerine göre, ocak ayında hizmet sektörü güven endeksi yüzde 6, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 5.6, inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 6.7 oranında arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılı Ocak ayına ilişkin Sektörel Güven Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi 2017 Aralık ayında 96.2 iken, 2018 Ocak ayında yüzde 6 oranında artarak 102 değerine yükseldi. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre iş durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 8.5, yüzde 9.8 ve yüzde 0.6 arttı.

-PERAKENDE TİCARET SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ YÜZDE 5.6 ARTTI-

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi 2018 Ocak ayında yüzde 5.6 oranında artarak 106.2 değerine yükseldi. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre iş hacmi-satışlar, mevcut mal stok seviyesi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 8.9, yüzde 0.2 ve yüzde 7.8 arttı.

-İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ 87 OLDU-

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 81.6 iken, 2018 Ocak ayında yüzde 6.7 oranında artarak 87 değerine yükseldi. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 15.9 ve yüzde 0.4 arttı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.