Sel felaketinde can kaybı 38'e yükseldi

Sel felaketinde can kaybı 38'e yükseldi

Kastamonu'da hayatını kaybedenlerin sayısının 32'ye, Sinop'ta can kaybının ise 6'ya yükseldi.

Metrekareye 100 kilogramın üzeri “afet” olarak değerlendirilirken, sadece Bartın’ın Ulus ilçesinde 11 Ağustos’ta metrekareye 302,4 kilogram yağış düştü.

Bartın’ın Ulus ilçesini, Kastamonu’nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ile Sinop’un Ayancık ilçesini arka arkaya sel vurdu.

Çarşamba günü öğle saatlerinde Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı taştı. Sel önünde ne varsa sürükledi. Binalar yıkıldı, ev ve iş yerleri su altında kaldı. Araçlar kibrit kutusu gibi sürüklendi.

Kastamonu'da 32, Sinop'ta 6 can kaybı

 

Bakan Koca, Kastamonu ve Sinop'taki son durumu paylaştı:

"Kastamonu’da 32 can kaybımız var. 228 kişi selden etkilendi. Hastanelerimizde 12 kişinin tedavisine devam ediliyor. 32 adet ambulans, 24 adet UMKE timi, 1 set çadır, 1 hastane donanımı ve 1 adet unimog ile toplam 215 sağlık personeli görev başında."

"Sinop’ta 6 can kaybımız var. Ayancık Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 56 hastanın 38’i Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne nakledildi. 18 hasta evlerine nakledildi. 27 ambulans, 16 UMKE, 1 Mobil komuta aracıyla toplam 149 sağlık personeli görev başında."

AFAD, Bartın’da kaybolan 1 vatandaşı arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.