Selahattin Demirtaş'tan Bülent Arınç güzellemesi

Selahattin Demirtaş'tan Bülent Arınç güzellemesi

Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç’ı istifaya götüren “Demirtaş ve Kavala, serbest bırakılmalı” çıkışıyla ilgili konuştu.

 

PKK'nın siyasi kolu HDP'nin Eski Eş Genel Başkanı ve şu an terör suçlusu olarak tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'a, Bülent Arınç'ın "Demirtaş ve Osman Kavala serbest bırakılmalı” sözleri soruldu.

 

ALMAN TELEVİZYONUNA KONUŞTU

Demirtaş, “Bülent Arınç’ın açıklamalarının nedenini bilmem mümkün değil. Ancak geç kalmış olsa da ahlaki, vicdani ve adaletli bir yaklaşım olduğunu da belirtmem gerekir” diye konuştu

Tutulduğu Edirne Cezaevi’nden Deutsche Welle Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, "ittifak" mesajları da vererek, "Ben, muhalefetin bir araya gelerek güçlü bir alternatif oluşturacağına ve umudu somut hale getireceğine inanıyorum. Durum ne kadar kötü olursa olsun demokrasiye inananlar el ele verip bu kriz halinden çıkmayı başaracaktır "dedi.

 

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Bülent Arınç, geçen haftalarda katıldığı Habertürk canlı yayınında "Demirtaş ve Kaval siyasi tutuklu mu?” sorusuna "Hayır. Bugün ifade özgürlüğü sakattır. Ben ifade özgürlüğünün tamamen özgür olmasını istiyorum. Özellikle de gazeteciler için. Siyasetçinin her zaman korunmasından yanayım." demişti. "Demirtaş tahliye olacak mı?" sorusu üzerine ise "Tahliyesi olabilir. Yargıçlar, mahkemeler, savcılar özgürlükçü düşünsünler" cevabını vermişti.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum