Selahattin Özgündüz'den Azerbaycan ile ilgili çarpıcı açıklamalar: İran'da İsrail'den silah aldı

Selahattin Özgündüz'den Azerbaycan ile ilgili çarpıcı açıklamalar: İran'da İsrail'den silah aldı

Türkiye'deki Caferilerin Lideri Selahattin Özgündüz Cuma hutbesinde Azerbaycan ile ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. Azerbaycan'ın yanında olmak gerektiğini belirten Özgündüz, Aliyev ve Azerbaycan için destek olmak zamanıdır" dedi.

Cuma hutbesinde Karabağ'daki çatışmaları gündemine alan Selahattin Özgündüz "Bir milletin vatanı işgal altındaysa, birinci mesele vatanı kurtarmak olmalıdır, gerisi teferruattır." ifadelerini kullandı.

Allah ordularımızı Doğu Akdeniz’den Karabağ’a kadar muzaffer eylesin.” Cümleleri ile sözlerine başlayan Özgündüz, Halkalı'daki Zeynebiye Cami'de Cuma hutbesini Azerbaycan'a ayırdı.

 

zeynebiye.JPG

 

Özgündüz’ün dikkat çeken Cuma hutbesinden satırbaşları şöyle:

Tarihte bunun kadar meşru bir savaş daha yoktur. İşgal altındaki Karabağ’ı kurtarmak ve oradan göçenleri vatanlarına geri göndermek bir cihattır. Kuran’da böyle der.

Esas mesele budur, tartışma konusu İsrail değil. Çarpışan Azerbaycan ve Ermenistan’dır. İsrail tartışmalarını bu savaşa dahil etmek isteyenler hangi mezhepten hangi dindendir bilmiyorum.

İsrail’de Ermenistan’da kahrolsun, biri İslam diğeri Türk coğrafyasına saplanmış hançer gibidir” ifadeleri kullandı.

Çünkü hiçbir din toprağını işgal edenlere karşı savaşmayı gayri meşru görmüyor. Hiçbir İslam mezhebi bunu gayri meşru görmüyor. Bunlar hangi mezheptendir bilmiyorum.

İran rehberi ve taklit merci “Karabağ İslam toprağıdır. Uğruna ölenler şehittir.” Diye fetva vermiş. Kum, Necef ve diğer bütün müçtehitler bu fetvayı vermiş. Buna rağmen sosyal medyada Ermeni ile ağıt yakanlar acaba hangi mezheptendir. Savaşın başından beri birliği bozmaya yönelik paylaşımlar yapanların kanı bozuktur.

ALİYEV’E ÖVGÜLER

Bugün birlik zamanıdır. Bugün bize düşen destek olmaktır. İlham Aliyev bugün, diplomatik ve askeri olarak savaş vermektedir. Belki yarın Aliyev’i başka bir meseleden dolayı eleştirebilirim ama bugün destek olma birlik olma zamanıdır. Savaşan Azerbaycan yiğitlerine moral vermek yerine fitne sokmak kanı bozuk olanların işidir.

KARABAĞ GAZZE’DEN DAHA AZ ÖNEMLİ DEĞİLDİR

Yıllardır Kudüs günü kutluyoruz. Bu cemaat 40 yıldır Kudüs’e dua ediyor. Şimdi de Karabağ için savaşanlara destek zamanıdır. Vatanı işgal altına olan bir milletin birinci meselesi vatanını kurtarmak olmalıdır. Diğer şeyler teferruattır.

İRAN’DA İSRAİL’DEN SİLAH ALDI

Azerbaycan’ın İsrail’den silah almasını eleştirenlere cevap veren Özgündüz, savaş zamanında, diplomatik veya silah olarak birinin yardım etmesini reddetmek doğru mudur. Her yerden silah alınabilir. Türkiye’de İsrail’den silah aldı. İran’da İsrail’den silah almadı mı? İran, İsrailli Yahudi’den karaborsadan silah aldı. Skandal oldu. İsrail o silah satan adama birkaç sene hapis cezası verdi. İfadelerini kullandı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum