Selçuk Bayraktar'dan tam bağımsız Türkiye mesajı Bu damat çok farklı

Selçuk Bayraktar'dan tam bağımsız Türkiye mesajı Bu damat çok farklı

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 5. gününde de yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 5. gününde de yoğun ilgili gördü.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, ülkenin önemli savunma sanayi firmalarının katılımıyla düzenlenen festivalin dün ziyaretçi sayısının 1 milyonu aştığı bildirildi.

TEKNOFEST, bugünkü (pazar) etkinlikleriyle son bulacak.

TEKNOFEST’in düzenlenmesinde önemli katkıları olan ve milli İHA üretimleriyle dikkat çeken Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, festival alanında sorularını yanıtladı.

Bayraktar’ın açıklamalarının satır başları şöyle;

selcuk-bayraktar-siyasetcafe.jpg

İkincisi düzenlenen TEKNOFEST, hedefleri ve katılım düzeyi açısından nasıl bir noktada? Hedeflerinin neresinde?

'TEKNOFEST’in amacı Türkiye’nin güçlü ve müreffeh olması için milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmek. Milli teknoloji hamlesinden anladığımız nedir? Sadece başkalarının lisanslarıyla üreten bir Türkiye değil.

Önce hayal edip, sonra araştırıp, sonra geliştirip, fikri sinai haklarıyla birlikte üreten bir Türkiye hayali bu. Yani tam bağımsız, güçlü Türkiye hedefini gerçekleştirmek için böyle bir toplumsal dönüşüm gerekiyor.

O da bu hayalin toplumla paylaştırılmasıyla ancak mümkün olabiliyor. Yoksa Devrim otomobillerinin hikayesini hepimiz biliyoruz. Vecihi Hürkuşların yaşadıklarını biliyoruz. Biz istiyoruz ki burada yarışan 50 bin öğrenci kardeşimiz var. Bir daha bu öğrencilerimizin önü kesilemesin. Sadece bugünkü katılım 400 bin kişiyi aştı. Sanıyorum biz yarın itibariyle dünyanın en büyük organizasyonu yapmış olacağız.'

İHA’larla başlayan, silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile devam eden bir süreç oldu. Şimdi de Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) projeniz var. TİHA’yla ilgili çok iddialı açıklamalarda bulundunuz, ‘kendi sınıfında rakibi yok’ dediniz. Ne açıdan rakipsiz?

'Bayraktar Akıncı’nın son kontrollerini yapıyoruz. Tabii çok karmaşık bir sistem. Bütün sistemlerini denetlemeniz gerekiyor. Tahminimiz Ekim ayı içinde ilk uçuş gerçekleşecek. Ondan sonra çok uzun bir test kampanyası var. Hatta yıllar yılı geliştirme faaliyeti devam edecek. Göreve başladıktan sonra da devam edecek.

selcuk-bayraktar-siyasetcafe1.jpg

Milli İHA Bayraktar Akıncı, operasyonlarda milli mühimmat kullanacak.
Bayraktar Akıncı, kendi sınıfının en moderni olacak. Çünkü teknoloji çok hızlı ilerliyor. İkincisi TSK dünyada bunları en operasyonel kullanabilen 3 ordudan biri. Bir de tüm savunma sanayimiz, milli eserlerde son 15 yılda ciddi atılımlar yaptı.

Biz istiyoruz ki sadece savunma sanayisinde olmasın tüm diğer sivil alanlarda olsun. ASELSAN, Akıncı’nın radarını yapıyor, ROKETSAN seyir füzesini yapıyor. Bunun yanında diğer akıllı mühimmatlar var. Koordinat güdümlü, lazer güdümlü silahlar… Bunların hepsini Akıncı kullanabilecek. Savaş uçaklarımızın yapamadığı görevleri yapabilecek.

Uzaktan hava savunma sistemlerini tespit edip, onları karartıp yüzlerce kilometre öteden seyir füzesiyle vurabilecek. Ve bütün bunları insansız bir şekilde yapacak. Hatta havadan havaya taarruz da yapabilecek. Zaten dünyada bunu yapabilen 3 ülke var, bu yönleriyle onlardan önde olmuş olacak.'

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Veryansintv.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.