Selman Öğüt, İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörü oldu

Selman Öğüt, İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörü oldu

Geçmiş yıllarda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen Prof. Dr. Selman Öğüt, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararları, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Erdoğan, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Selman Öğüt’ü atarken, İstanbul Okan Üniversitesi Rektörlüğüne de Prof. Dr. Güliz Muğan’ı atadı. Antalya Belek Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Yazıcı atanırken, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Boz atandı.

 

ATATÜRK'Ü HEDEF ALMIŞTI


Selman Öğüt, geçmiş yıllarda sosyal medya hesabından “Kemalizm bir virüstür, devlet ise vücuttur. Virüs vücuda zarar verebilir, ama virüs virüstür, vücuda hükmedemez. Vücuda kalp ve beyin hükmeder. Erdoğan Kemalistlere devletin vücudundan temizlenen bir virüs türü olduklarını göstermiştir.” diyen Öğüt, “Artık toparlanma süreci bitmiş diriliş dönemi başlamıştır. Kemalizm dahil her türlü virüs ya bünyeye alışacak ya da bünyeden atılacaktır.” demişti.

Daha önce doçentlik sınavından kaldığı için Berat Albayrak’tan yardım isteyen Öğüt’ün mesajında Erdoğan’ı kullanması dikkat çekmişti.

Öğüt’ün istediği yardım Albayrak’ın ifşa olan elektronik postaları sayesinde ortaya çıkmıştı.

Bir Habertürk yayınında da Atatürk’ü hedef alan Öğüt’ün “Kemalistler neler yaptı. Ezanı Türkçe okuttukları için özür dileyecekler. İkna odalarını unuttular. Haddini bil. Bu ülkede Müslümanlara zulüm edilmiştir” sözleri büyük tepki çekmişti.

 

FETÖ KANALINDA KALP KRİZİ  


Selman Öğüt’ün babası Salim Öğüt, 1 Kasım 2010 tarihinde FETÖ’nün yayın organı Mehtap TV’de yayınlanan “Günışığı” programına konuk olmuş ve canlı yayında kalp krizi geçirmişti. FETÖ’nün kanalında geçirdiği kalp krizi sonrasında uzun süre yoğun bakımda kalan Selman Öğüt’ün babası Salim Öğüt, 2012 yılında hayatını kaybetmişti. Fetullah Gülen ise üzüntülerini dile getiren mesaj yayınlamıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.