Selülit tedavisinde etkili 9 yöntem

Selülit tedavisinde etkili 9 yöntem

Selülit oluşumu çok faktörlü olduğu için tedavisinde de birçok metot uygulanmaktadır.

Kilo vermek selülit görüntüsünü hafifletir ancak tamamen yok edemeyebilir. Selülit tedavisinde başarılı olmak, tedavi yöntemlerinin kombine olarak kullanılması ve yaşam tarzında yapılacak olumlu değişikliklerle mümkün olabilmektedir.

Etkili tedavi yöntemleri

* Manuel lenfatik drenaj adı verilen güçlü masaj uygulamasında vücuttaki lenfatik yollara uygulanan masaj ile lenf sıvısının daha büyük lenfatik kanallara akımı sağlanır ve ödem azaltılır. Ayrıca cildin silindirler arasında sıkıştırılması tekniği ile çalışan cihazlar da aynı amaçla kullanılabilmektedir.

* Mezoterapi, derinin orta tabakasının tedavi yöntemidir. Bu tedavide yağ yakıcı, dolaşım düzenleyici ve oksijenlenmeyi artırıcı birçok aktif madde direkt olarak problemli bölgeye uygulanmaktadır.

* Subsizyon, iğne ile yağ dokuya girilerek fibröz septal yapıların parçalanması işlemidir. Selülit tedavisinde diğer tedaviler ile birlikte kombine olarak uygulanabilmektedir.

* Ultrasonografide ultrasonik dalgalarla enerji uygulaması yağ hücrelerinin parçalanmasına sebep olarak selülit tedavisinde etkili olabilmektedir.

* Radyofrekansta dokular radyofrekans enerjisi ile ısıtılarak kollajen liflerin kuvvetlenmesi, cilt sıkılaşması ve ciltteki pürüzlü görünümün iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

* Selektif kriyolipoliz, bölgesel buz şoku ile yağ hücrelerinin parçalanmasını hedefleyen bir tedavidir. Yağ hücreleri soğuğa daha duyarlıdır.

Lazer lipolizde lazer ışığı ile deri altında ısı artışı doğrudan yağ hücrelerinin zarlarında zarara yol açmaktadır. Lipid parçalanması yaparak ciltte belirgin toparlanma ve sıkılaşma elde edilebilmektedir.

* Liposuction, deri altına ince özel iğneler yerleştirilerek yağ hücrelerinin küçük parçalar halinde dışarı doğru emilmesi işlemidir.

15330235550.71138800.jpg

* Topikal tedavilerde ise kimyasal veya bitkisel kökenli aktif bileşikler deriye lokal olarak uygulanır. Bunlar; jel, emülsiyon, krem, losyon veya köpük formundadır. Mine çiçeği, yeşil çay, limon, rezene, yosun, arpa, çilek, sandal ağacı, zerdeçal, meyan kökü ve su yosunu gibi bitki ekstreleri içerirler.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.