Semih Tufan Gülaltay: AK Parti tükenişe çare bulamıyor

Semih Tufan Gülaltay: AK Parti tükenişe çare bulamıyor

2008 yılında Ergenekon kumpası operasyonlarında  gözaltına alınan Semih Tufan Gülaltay, AK Parti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

22 Ocak 2008'de Ergenekon kumpası operasyonlarında  gözaltına alınan Semih Tufan Gülaltay, yaptığı açıklamada, Ülkücüler, muhafazakarlar ve Atatürkçüler bir araya gelecek ve insiyatifi ele alacağız” dedi.

Gülaltay, AK Parti ile ilgili yaptığı değerlendirmelere, AK Parti’nin Rüşvet, yolsuzluk batağına saplanmış "menfaat birliğinden ibaret" bir partinin ayakta kalması mümkün değildir. İfadelerini kullandı.

 

Gülaltay’ın açıklamasının tamamı şöyle:

 

Yıllarca İstanbul'u yönetmiş Erdoğan'ın "İstanbul'u berbat ettiği" itirafı sonrası büyükşehirleri kayıp etmesi, 15 Temmuz sonrası FETÖ nün siyasi ayağının korunup kollanması,"FETÖ borsalarında" alınan paralarla Fetullahçı işadamlarının rehine gibi tahliye edilmeleri, Erdoğan ailesinin ve etrafındaki "reisci menfaat odaklarının" pervasızca yasa,kanun tanımadan yağma yapmaları, Ak parti tabanının partilerinden "ümit kesmelerine" sebep oldu. 

Son iki yıldır Erdoğan "zar zor yürüyen bir ihtiyar" olup, ön plana damatları çıkardı. Ancak Selçuk Bayraktar'a bu güne kadar milyar dolar devlet hazinesinden peşkeş çekildiği halde "pır-pır üretiminden öteye" geçemediği ortaya çıktı. Berat damat ise ekonomiyi  batırdı. Şimdi Ak Parti tabanına "ümit vermek" için dogalgaz müjdesi verdiler.

Halbuki Karadeniz’de doğal gaz ilk defa 57.hükumet(Ecevit-Bahçeli) döneminde keşfedildi. 2018 de rezerv tahmini raporlandı. Bu kazanım da damat Berat'in en ufak bir katkısı bile olmadı, bir de gaz'ı ancak 2023 de çıkartabileceklerini açıklayarak; bunun "seçim yatırımı" olduğunu itiraf ettiler.Halk bunun bir propaganda olduğunu iki günde anladı. Zaten Karadeniz gazını yarın çıkartsak bile kullanamayacağımızı,bu gazın halkın faturasına yansımayacağını da gizliyorlar.

Rusya ile %50 rüşvet paylaşımları ile yapılan mavi akım,vs. gibi doğal gaz anlaşmalarıyla her yıl Rusya dan milyarlarca dolar gaz almayı taahüt etmişlerdi. Kulansak da kullanmasak da Rus gazını alıp parasını ödemeye Türk milletini mahkum edenler yargı önünde bedel ödemeden ekonomimiz düze çıkmayacak!!! 

2023 yılını göremeyeceğınin korkusu ile Ak parti tabanına "ümit vermeye" çalışmaları fiyasko ile sonuçlandı. Ak Parti tabanı Erdoğan ailesi,reisciler,fetö tahkümünden kurtuluş çareleri aramaktalar. 

Kurtuluş için ülkücüler, muhafazakarlar,Atatürkçüler bir araya gelecek ve insiyitifi ele alacağız. Hep birlikte Türk birliği ve kutlu Türkiye’yi kuracağız. Turan eller var olsun, Tanrı Türk'e yar olsun.'

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum