Semih Tufan GÜLALTAY

Semih Tufan GÜLALTAY

ERMENİSTAN MESELESİNDE RUSYA VE FRANSA'NIN KONUMU

ERMENİSTAN MESELESİNDE RUSYA VE FRANSA'NIN KONUMU

Fransa Kanuni Sultan Süleyman'dan Rus, Ukrayna karışımı Hürrem Sultan'ın telkinleri ile kapitülasyon haklarını elde etmesi sonrası Gregoryan Türkler olan Ermenilere el attı.

Aynı dönemde Fransızların ezeli düşmanı olan İngiltere durur mu?

Yavuz Sultan Selim'in Çaldıran da yendiği Sah İsmail'i oğlu Tahmaz ile Rus Çarı üzerinden anlaşma yaparak; Fransanın, Akdeniz'de ipek ticaretini ele geçirmesine misilleme olarak; Hazar'ın kuzeyinden Ermeni tüccarlarla İpek ticareti ve karşılığında Ruslarla kürk ticaretinde ortak pazar oluşturdu.

Şah Tahmaz'ın elçisi Oruç bey önce Rus Çarının sarayında, sonra Londra da, sonra İspanya kralının sarayında, en son olarak Vatikan da Papa tarafından misafir edildi. Anlaşmalar imzalandı. (İran Elçisi Oruç bey'in anılarında yazar)

Osmanlının yegane ekonomik gücü olan ipek yolundan gelen kumaşların Akdeniz hakimiyetinde satışlarından elde ettiği bütün gümrük kazançları; Fransaya ve İngiltere ye Rus, Rum, Ermeni kökenli harem sultanlarının etkisiyle kapitülasyon hakları olarak verildi.

Osmanlı devletinin Akdeniz hakimiyetinden elde ettiği gümrük vergileri kesilince; duraklama dönemine girildi ve Viyana kapılarından dönüş yaşandı.

İşte bu dönem ilk Ermeni misyonerlik okulları Fransa'nın baskısı ile açıldı. Fransa'nın Ermeni mekteplerinde Gregoryan ve anadili Türkçe olan gençler Katolik yapıldı,Türk düşmanı olarak uluslaştırıldı.

Rakibi İngiltere de bastırdı onlarda Ermeni okulları kurup gençlerin Gregoryan mezhebini terk edip Anglikan Hristiyan ve Türk düşmanı yetişmesini sağladılar. Fransa ve İngiltere'nin ayrı ayrı oluşturduğu bu haçlı ittifakının doğudaki ortağı olan Rusya, sadece Moskova kent benliğinden oluşan, kürk ticaretiyle geçinen bir devletçikten bir süper güce o dönemde dönüştürüldü...

Akdeniz de Fransa, Venedik, İspanya donanmasının İnebahtı deniz savaşında Osmanlıyı yenmesi sonrası Rus donanması İstanbul'u kuzeyden tehdit etmeye başlamış, hatta boğazları geçerek Çeşme de Osmanlı donanması yakmıştır. İngiliz kraliyet ailesi de Çar Romanof ailesi ile akraba olmuş, nihayetinde İngiliz, Rus, Fransız üçlüsü Yunanlılara Mora isyanını yaptırıp, Yunan devletini kurmuş, bütün başkanları isyan ettirmiş Osmanlı'yı çökertmek kalan Anadolu topraklarında da Ermenistan kurmak için Ermeni isyanı tezgâhladılar. Anadolu da Ermenistan kurmaya muvaffak olamadıkları için Türk yurdu Revan (Erivan) da yıkılan Çarlık Rusyasının himayesinde bu günkü Ermenistan'ı kurdular.

Fransa lideri Macron'un "Gaziantep'den 300 cihatçı savaşçı Azerbaycan'a gitti" iddiası tehlikeli bir oyunun ilk hamlesidir...

Akdeniz de Suriye ve Libya da Fransa, Rusya ile çekişen Türkiye ye yönelik birlikte hareket ettikleri ortaya çıkmıştır. Gaziantep de son beş yıldır Rus istihbaratına çalışan annesi Rus, babası Azeri kızlar selefi, cihatçı tiplerle yoğun bir şekilde evlendiriliyorlar. Manken gibi Azeri pasaportu taşıyan halbuki Rus kimliğini benimsemiş kızlar hangi amaçla cihatcılarla evlendiler?

Aynı şekilde Ermenistan davasını savunan İranlı genç güzel kızların Gaziantep'e gidip orada evlenmeleri tesadüf sayılabilir mi?

EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE GEL! BU GÜN YAŞANANLA DÜNKÜ HUSUMETLERİN DEVAMIDIR. 

ÜLKEMİZDE KRİPTO ERMENİLER SİYASİ PARTİLERİ YÖNETİYOR,GAZİANTEP DE CASUSLAR CİRİT ATIYOR!

KARABAĞ GİBİ HAKLI KAVGALARIMIZDAN BİLE SUÇLU OLARAK ÇIKARSAK NASIL VARLIĞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ?   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semih Tufan GÜLALTAY Arşivi