Semih Yalçın MHP'nin anketini açıkladı Büyük düşüş var

Semih Yalçın MHP'nin anketini açıkladı Büyük düşüş var

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptırdıkları son ankete ilişkin bilgi verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yerel seçim öncesinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Cumhur İttifakı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

'Yeni sistemin içeride ve dışarıdaki muarızları Cumhur İttifakı'nın seçim başarısızlığı için pusuda bekliyor.' diyen Yalçın, 'FETÖ, Türkiye'yi yeniden karıştırmak, militanlarını birer birer etkisiz hale getiren devletten intikam almak için fırsat kolluyor. PKK başta olmak üzere bölücü örgütler, devletin hızlı ve çevik icrai adımlar atılması için oluşturulan yeni hükümet modelinin başarısızlığa uğraması için hülyalar kuruyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçmesine vesile olan Cumhur İttifakı'nın 31 Mart 2019'da elde edeceği başarı, bütün bu hesapları bir kez daha bozmakla kalmayacak, sistemi de güçlendirecektir.' dedi.

Yalçın, Cumhur İttifakı ile ortaya çıkan siyasi tabloyla, mevcut sorunların çözümü, istikrar, güven ve güvenlik konularında büyük bir siyasi dayanak oluştuğunun altını çizerek, 'Böylece ittifakın sadece seçim kazanma vasıtası olmayıp Türkiye'nin bütünlük, istikrar ve refahına da katkıda bulunabileceği ortaya çıkmış oldu.' diye konuştu.

BÜYÜK DÜŞÜŞ

CHP ile İYİ Parti'nin yerel seçime yönelik işbirliğine ilişkin soruya Yalçın, şu yanıtı verdi:

'CHP ve İP'in millet nezdinde ne kadar karşılıklarının olduğunu 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde gördük. Üstelik o günden bu yana yaşanan siyasi gelişmeler, bizim 'zillet ittifakı' veya 'şer ittifakı' dediğimiz CHP-İP-HDP üçlüsünün aleyhinde sonuçlar verdi.

Son kamuoyu yoklamaları özellikle İP'in zaten deneme amaçlı verilen tepkisel ve emanet oyların bu partiden çekildiğini ve zaten geçici, kaygan ve kozmopolit olan tabanının siyasi erozyona uğradığını ortaya koydu. İP'in oyları 2-2,5 bandında görünüyor.

Sadece gerginlik ve kutuplaşma politikası takip eden, siyaset anlayışını Meclis'te kürsü kabadayılığı yapmaya çıpalayan CHP ise halk nezdinde inandırıcı bir programa sahip değil. Bu yüzden kendi tabanının güvenini çoktan kaybetti. CHP ve İP'in uğradığı oy erozyonu 31 Mart'ta daha da büyüyecektir. İP, halkın sandıkta düzenleyeceği cenaze töreniyle politika mezarlığına gömülecektir. Bunlar MHP'yi suçladıkları her alanda iddialarının tersini yaptılar, gidip bölücülerle iş tuttular.

Açılımcılığı ve çözümcülüğü devralan, Marksistlerin cirit attığı CHP'nin yancısı eşik bekçisi oldular. Kısacası bunların millette karşılığı da yok. Resmiyette zillet ittifakının yanında yer almasa da büyük şehirlerde CHP-İP ikilisine destek vereceğini ilan eden HDP de zaten ittifakın fiili üyesi konumunda. Millet HDP'nin, PKK'nın siyasi kanadı olduğunu biliyor. Bunlarla aynı kazanda kaynayan, aynı safta ip gibi dizilen partilere halkın sandıkta destek vermesi mümkün mü?'

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum