Semplice Quartet ile Rembrandt temalı konser

Semplice Quartet ile Rembrandt temalı konser

Yapı Kredi bomontiada ‘Salı klasikleri’ adında bir yıl boyunca sürecek yeni bir klasik konser serisini müzikseverlerle buluşturuyor. Konserlerin ilki 24 Aralık akşamı, Türkiye’de oda müziğinin öne çıkan topluluklarından ‘Semplice Quartet’ ile start alıyor

‘Semplice Quartet’in, Rembrandt’ın ünlü yağlıboya tablosundan esinlenen ‘Claudius Civilis’in Komploları’ temalı konseri Yapı Kredi bomontiada 4.Kat’ta gerçekleştirilecek.

 

2009 yılından bu yana başarılı konser performansları ile uzun soluklu ve farklı bir topluluk olduğunu kanıtlayan ‘Semplice Quartet’, 2010 yılında Amerika'ya giderek Apple Hill Chamber Music Center'ın verdiği bursla ‘Young Artist’ programı kapsamında, Lenny Matcznyski ile çalıştı ve konserler verdi.

 

2016 yılında Andante dergisinin Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ‘Yılın Oda Müziği Grubu’ ödülüne layık görülen Semplice Quartet, İstanbul Müzik Festivali ve Fransa'da Aix-en-Provence Festivali'nde konser verme şansı da buldu.

 

Her biri Türkiye'nin seçkin orkestralarının üyesi olmalarının yanı sıra, oda müziği kariyerlerini de özveriyle sürdürmekte olan Semplice Quartet üyeleri halen Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi Oda Müziği Bölüm Başkanı Prof. Johannes Meissl’ın öğrencileri olarak eğitimlerini sürdürüyor.

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.