Sen düşün, O yapsın

Sen düşün, O yapsın

IBM ve Xerox uzmanları, düşünce gücü ile komut vermeyi sağlayacak mobil cihaz ve uygulamaların mümkün olduğunu söyledi.

IBM ve Xerox uzmanları, düşünce gücü ile komut vermeyi sağlayacak mobil cihaz ve uygulamaların mümkün olduğunu söyledi.

 

Drone ve robatlar

Ge­liş­miş dro­ne­lar ve in­san­sı ro­bot­lar üze­rin­de ger­çek­leş­ti­ri­len de­ney­ler­de, ki­şi­nin ye­ter­li kon­san­tras­yon se­vi­ye­si­ne ulaş­ma­sı du­ru­mun­da dü­şün­ce gü­cü ile ko­mut ve­ri­len nes­ne­yi ba­şa­rı­lı şe­kil­de ha­re­ke­te ge­çi­re­bil­di­ği gö­rü­lü­yor.

Aranacak kişi rehberden düşünce gücü ile bulunuyor

Or­tak bi­lim­sel ma­ka­le­de, ka­fa­ya ta­kı­lan ve be­yin ko­mut­la­rı­nı ilet­me­yi sağ­la­yan Emo­tiv ad­lı tek­no­lo­jik ci­haz ile kul­la­nı­lan Neu­rop­ho­ne sis­te­mi; dü­şün­ce gü­cü ile ko­mut ve­re­bi­len uy­gu­la­ma­la­ra ör­nek ola­rak gös­te­ri­li­yor.

Emo­tiv apa­rat­la­rı ve iP­ho­ne kul­la­na­rak te­le­fon reh­be­rin­de­ki ki­şi­le­rin dü­şün­ce gü­cü ile aran­ma­sı­nı sağ­la­yan bu sis­tem şu şe­kil­de ça­lı­şı­yor: Reh­be­ri­niz­de­ki ki­şi­le­re ait fo­toğ­raf­lar ve­ya ta­nım­la­dı­ğı­nız gör­sel­ler si­ze hız­lı bir şe­kil­de sı­ra­sı ile gös­te­ri­li­yor. Ara­mak is­te­di­ği­niz ki­şi­nin fo­toğ­ra­fı gös­te­ril­di­ğin­de bey­ni­niz­den ya­yı­lan P300 sin­yal­le­ri­ni al­gı­la­yan sis­tem, o ki­şi­yi te­le­fo­na do­kun­ma­dan, ses­len­-me­den ara­ma­nı­zı sağ­lı­yor.
 
 
10 yıl sonra başlıyor

Xe­rox, IBM ve Hin­dis­tan Tek­no­lo­ji Ens­ti­tü­sü­’n­den bi­lim in­san­la­rı, bil­gi­sa­yar­lı nö­ro­lo­ji, sin­yal iş­le­me ve ma­ki­ne öğ­re­ni­mi alan­la­rın­da­ki iler­le­me­le­rin mo­bil ci­haz tek­no­lo­ji­le­ri­ne en­teg­ras­yo­nu ile dü­şün­ce gü­cüy­le ça­lı­şan ci­haz­la­rın bir ha­yal ol­mak­tan çı­ka­ca­ğı­nı söy­lü­yor.
 
Önü­müz­de­ki on yıl için­de Be­yin Bil­gi­sa­yar Ara­yü­zü (BCI) ta­ban­lı mo­bil ci­haz ve uy­gu­la­ma­la­rın ilk ver­si­yon­la­rı­nın in­san­lı­ğın kul­la­nı­mı­na su­nu­la­ca­ğı ön­gö­rü­lü­yor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.