Şenol Güneş’ten flaş açıklama: En rahat çalıştığım kulüp..

Şenol Güneş’ten flaş açıklama: En rahat çalıştığım kulüp..

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, Antalya’da düzenlenen 24. UEFA Pro Lisans Gelişim Semineri'nde oldukça önemli açıklamalarda bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

Başarılı teknik direktör Şenol Güneş, Türk futbolundaki sorunlara, basit hakem hatalarına, Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligindeki başarına ve birçok önemli konuda açıklama yaptı. Öte yandan Şenol Güneş en rahat çalıştığı kulübü de seminerde futbolseverler ile paylaştı.

UEFA Pro Lisans Semineri'nde konuşan Şenol Güneş, teknik direktörlere maaşlarının zamanında yatırılmamasına eleştiride bulunurken, bu anlamda Türkiye'de en rahat çalıştığı takımın Bursaspor olduğunu söyledi.

Türkiye'de çalışan teknik direktörlere maaşlarının zamanında verilmediğini söyleyen Güneş, Güney Kore'de çalıştığı 3 yıl içerisinde her ayın 25'inde maaşımı tam aldığını hiçbir zaman bunun 26 veya 24 olmadığını, hep 25'inde aldığını belirtti. ‘Türkiye'de bir tane antrenör gösteremezsiniz ki parasını gününde alsın’ diyen Güneş, “Bu parayla ilgili değil, bu sözle ilgili, anlayışla ilgili. Anlaşırken para var, öderken yok. Ben bu anlamda en rahat Bursaspor'da çalıştım” diye konuştu.

İşte Şenol Güneş’in seminerde yaptığı açıklamaların bazıları;

Uzun yıllardır futbolun içindeyim. Burada değerli insanlar var. Aramızdan ayrılan birçok değerli antrenöre Allah’tan rahmet diliyorum. Futbolun gelişimi için çok büyük savaşlar verildi. Büyüklerimden çok şey öğrendim. Hep doğruları yakalamaya çalışıyoruz. Yanlışları yapmayınca da gelişim sağlarız. Antrenör arkadaşlara çok önemli görevler düşüyor. Futbolun içinde birçok etken var. Futbolda artık yeni birimler var. Tesisler, malzemeler ile futbol bir noktaya geldi. Başarı geldikçe eleştiri de artıyor. Çünkü futbol kültürünü oluşturamadık. Antrenörler bugün geri planda. Gücümüzü kullanamıyoruz. Bütün yöneticileri etkileyen biziz. Mesleki itibar ve güç olarak eksik durumdayız. Oyuncularımız çok yetenekli ama çalışma ve profesyonel bakışlarda eksiklikler var. Çok şey biliyoruz ama bildiklerimizi düzene koyamıyoruz.

OYUNCULARA KARAKTER EĞİTİMİ DE VERMELİYİZ

Medyaya ihtiyacımız var. Doğru düşünceleri koruyan medyaya ihtiyacımız var. Bizler önemliyiz. Biz hem yöneteniz hem de yönetileniz. Lig ve Şampiyonlar Ligi ayrılmaz bir bütündür. Eskiden defans yapardık Avrupa’da ama şimdi hücum yapıyoruz. Futbol çok değerli bir iş. Biz dışarıya oyuncu vermekle ülkeye katkı yapıyoruz. Herkes sonuca bakıyor. Biz antrenör olarak öyle bakamayız. Orkestrayı yönetmek için seyirciye arkanızı dönmek zorundasınız. Geçen sene Şampiyonlar Ligi’nde son maçta gruptan çıkamadık. Bazen hocaların hedefleri ile kulübün hedefi aynı olmayabiliyor. Ürettiklerimizi yok etmeyelim, değerini koruyalım. Oyunculara futbol eğitimi yanında karakter eğitimi de vermeliyiz. Biz şu anda oyundan çok işin ekonomisini düşünüyoruz. İnsan sayısı önemli değil önemli olan kalitedir. Rakibin savunma yapması benim işime gelir. Ama maçın başında rakip oyunu yavaşlatıyor ve hakem buna izin veriyor. Bu doğru değil. Hakemlerimiz de baskı altında.

BAŞARI İÇİN TAKIM RUHU ÖNEMLİ

Ligimizde oyun dışında birçok etkeni düşünmek zorunda kalıyoruz. Maç programının yoğunluğu nedeniyle güçlükler yaşadık. Aynı takım aynı oyuncu, farklı maçlarda farklı sonuçlar verebiliyor. Oyun formatımızda bir değişiklik yok. Yetenekli, zeki ve karakterli oyuncularım var. Takım ruhunu oluşturunca başarı geliyor. Mazaret üretmiyoruz. Herkesin keyif aldığı bir oyun oynamaya çalışıyoruz. Sevgi, saygı ve sportmenlik önceliğimiz. Doğru futbolcuları, doğru felsefe ile birleştirince sonuç kendiliğinden geliyor. Şampiyon gibi düşündük ve davranık, böylece şampiyon olduk. Emek, sabır zaman verdik. Hayal ettik ve hep cesur olduk. Başarmak için zaman zaman sırtımızı kalabalığa döndük. Kurum iyi olursa hepimiz iyi oluruz. İlişkilerimize değil işimize önem verdik. Söylemlerimizi ve eylemlerimizi örtüştürmeye çalıştık.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.