Şentop: Seçim kanunu değişecek dua bekliyorum

Şentop: Seçim kanunu değişecek dua bekliyorum

İttifak Komisyonu Başkanı AKP’li Mustafa Şentop, seçim kanuna ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. İşte Mustafa Şentop’un açıklamaları;

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi ile yürütülecek İttifak Komisyonu'nun başkanı Mustafa Şentop, Seçim Kanunu'nda değişiklikler olacağını açıkladı.

Şentop, "Bunu çok önemli, gelecek ve bugünümüz açısından çok önemli bir karar, siyasi aşamanın mühim bir adımı olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan'dan flaş AYM açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile birlikte MHP ile yürütülecek ittifak komisyonunun başkanlığını üstlenen Şentop, açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu tarafını gösterdi: FETÖ sözde terör örgütü!

Daha önce AKP ile MHP'nin birlikte Türkiye tarihinin en önemli anayasa değişikliğini yaptıklarını anımsatan Şentop, bununla hükümet sistemi değişikliğinin gerçekleştiğini söyledi. Şentop, buna ilişkin "Bu reform olur mu olmaz mı?" diyenlerin bulunduğuna işaret ederek, tarihin en büyük reformunun AKP ile MHP'nin yaptığını ileri sürdü.

İttifak komisyonu belli oldu

Bunun anayasal zeminde bir değişiklik olduğunu söyleyen Şentop, gereği olarak yapılacak bir çok çalışmanın bulunduğunu belirtti. Şentop, "Kanun düzeyinde bir de bununla bağlantılı olarak Seçim Kanunu'nda değişiklikler var, seçim ittifakı tartışmaları var" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine işaret eden Şentop, bunu milli mutabakat çalışması, milli-yerli bir ittifak olarak gördüklerini vurguladı. Şentop, görüşmede Erdoğan ve Bahçeli'nin bu çalışmaları yürütmek üzere, üçer kişiden oluşan bir temas heyeti oluşturulması kararı alındığını, bu çerçevede de AKP ile MHP'nin üyelerinin belirlendiğini anımsattı.

Şentop, "Bunu çok önemli, gelecek ve bugünümüz açısından çok önemli bir karar, siyasi aşamanın mühim bir adımı olarak görüyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Başta kamuoyu olmak üzere herkesin de dua ve katkısını bekliyoruz" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.