Diriliş "Ertuğrul" bugün final yapacak Ertuğrul Beye ne olacak?

TRT 1 ekranlarının tam 5 sezondur vazgeçilmezi olan Diriliş "Ertuğrul" dizisi 29 Mayıs Çarşamba günü yayımlanacak bölüm ile final yapacak. Peki Ertuğrul beye ne olacak? 

Tarih dizileriyle seyirciyi ekranları başına kilitlemeyi başaran TRT 1, Selçuklu Devletini içeren ve en çok sevilen dizilerinden olan Diriliş "Ertuğrul", beşinci yılında 150. bölümüyle 29 Mayıs Çarşamba günü final bölümüyle sona erecek. 

149. BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Berke Han'ın Vezirinin, Moğol elçisi ve casusu Arıkbuka'ya çalıştığını ortaya çıkarmak isteyen Ertuğrul Bey bir tertip düzenledi. Ertuğrul Bey'in Berke Han'la kurduğu tuzağa düşen Vezir'in hain olduğu ortaya çıktı. 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL FİNAL YAPIYOR!

Yıllardır heyecanla ve ilgiyle takip edilen TRT 1'in sevilen dizilerinden Diriliş "Ertuğrul" 29 Mayıs'ta yayımlanacak bölümüyle final yapacak. 150. bölüm fragmanında Ertuğrul Gazi'yi canlandıran Engin Altan'ın duası yer verildi. Duada, İslam sancağını 600 yıl boyunca taşıyan ve geniş tebaasıyla dünyaya hükmeden şanlı Osman Devleti'ne vurgu yapıldı. 

İşte final ile sona erecek Diriliş Ertuğrul dizisi 150. bölüm fragmanı:

 
DİRİLİŞ OSMAN İLE Mİ DEVAM EDİLECEK?

Diriliş Ertuğrul'un final fragmanında yeni gelecek dizinin de mesajı verilmiş oldu. Tarih akışına Ertuğrul Gazi'nin vefatından kısa bir süre sonra son bulan Selçuklu Devletin'nden sonra Osmanlı Devleti kuruluyor. Dizi yapımcıları Diriliş serisine Osmanlının kurucusu olan ve Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman Gazi adını taşıyacak 'Diriliş Osman' ile devam kararı aldı. 

Diriliş Ertuğrul dizisi yapımcısı Mehmet Bozdağ, daha öne yaptığı açıklamada gelecek sezon farklı bir konsept olacağını ve ''Osman Gazi'' karakterini Burak Özçivit'in canlandıracağını açıklamıştı. Diriliş Ertuğrul İstanbul'un fetih yıldönümü olan 29 Mayıs 2019'da 150. final bölümü sonrası da bu konular ilgili araştırmalar hız kazanacak. Peki, Diriliş Osman'da hangi oyuncular yer almayacak? 

 DİRİLİŞ OSMAN DİZİSİNDE OLMAYACAK OYUNCULAR

Diriliş Ertuğrul 150. bölümü ile bu akşam final yaparak sona eriyor. Yaklaşık 5 yıldır başarılı bir yayın hayatını sürdüren dizi gelecek sezondan itibaren yerini ''Diriliş Osman'' serisine bırakacak.

DİRİLİŞ: OSMAN'DA YER ALACAK KARAKTERLER

Osman Gazi

Rabia Bala Hatun

Gündüz

Savcı

Osman Gazi'nin çocukları;

Orhan, Alâeddin Paşa, Melik Arslan Bey

Fatma Hatun, Çobanbey, Hamid Bey, Ertugrul Bey, Pazarlı Bey

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'DAN HANGİ OYUNCULAR OLACAK?

Diriliş Ertuğrul'da Ertuğrul Bey'in oğulları Gündüz ve Savcı'nın ''Osman'' konseptinde de yer alması bekleniyor. Öte yandan tarihte yer alan bilgiler nedeniyle Turgut Alp'in (Cengiz Coşkun) devam edeceği de konuşuluyor.

ÇAĞAN ALP KARAKTERİ BELLİ OLDU

Denizli Gazetesi'nin haberine göre, Denizli'nin Tavas İlçesi'nde doğan Keçelioğlu, Diriliş Osmandizisinde Osman Gazi'nin alplerinden 'Çağan Alp' karakterini canlandıracak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Keçelioğlu, "Tarihi bir yapımda rol almak en büyük hayallerim arasındaydı. Zaten Türk kültürüne ve tarihine büyük bir merakım, hayranlığım var. Böylesine önemli bir yapımda rol alacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

RABİA BALA HATUN

Osman Gazi'nin eşi Rabia Bala Hatun'u canlandıracak kişi en çok merak edilen konuların başında yer alıyor. Ancak henüz netlik kazanmadı.
Diriliş Ertuğrul final yapmasıyla birlikte dizide flaş değişiklikle aşağıdaki isimlerle yollar ayrılacak.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL İLE DİZİDEN YOLLARINI AYIRAN OYUNCULAR 

Ertuğrul Bey - Engin Altan Düzyatan
Hayme Ana - Hülya Darcan
İlbilge - Hande Soral
Sırma - Öykü Çelik
Selcan - Didem Balçın
Gündoğdu Bey - Kaan Taşaner

Siyasetcafe.com 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Everest’te rekor ölüm: 9 günde 11 ölü
Levent Gültekin'e FETÖ soruşturması
Soruşturma derinleşiyor İlçe seçim müdürleri ifade verdi

Gündem Haberleri