Levent Gültekin'e FETÖ soruşturması

Levent Gültekin'e FETÖ soruşturması

Bir dönem bir numaralı FETÖ kurumları savunucusu gazeteci Levent Gültekin, bir yazısı gerekçesiyle soruşturmada ifade verdi. 

17-25 Aralık sonrası kumpasçı FETÖ'ülere adeta kalkan olan gazeteci Levent Gültekin, soruşturma ile ilgili yazısında mağduriyetlerden bahsettiğini, maillerine yer verilen kişiler hakkında bir yargı kararı bulunmadığını dile getirdi.

FETÖ'nün STV ve Zaman Gazetesi'ne kayyum işlemleri sırasında kendisini kalkan yapan gazeteci Levent Gültekin, “Mağdur edebiyatı yapmayın diyen vicdansızlara” başlıklı yazısı yönelik ihbar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturmasında “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Levent Gültekin’in ifadesinde “FETÖ’nün yargıda ve birçok kurumda çoğalmasına dikkat çektiğini ve hükümeti uyardığı birçok yazısı olduğunu" söylediği öğrenildi.
 
"FETÖ'YLE MÜCADELE EDERKEN ADALETLİ BİR ŞEKİLDE ...."

Gültekin, söz konusu yazısında mağdur şahısların yeterince ayıklanmadığını belirterek, maillerine yer verilen kişiler hakkında bir yargı kararı bulunmadığını dile getirdi.

Gültekin, “Mailini paylaştığım şahıslar hakkında herhangi bir yargı kararı olmadan KHK ile işten atılmış şahıslardır. Amacım FETÖ’yle mücadele ederken adaletli bir şekilde doğru bir yol izlenmesini uyarı mahiyetinde belirtmekti” diye kendisini savundu. 

"FETÖ'YLE BUGÜNE KADAR HERHANGİ BİR İRTİBATIM MEVCUT OLMADI"

Gültekin’e ayrıca “FETÖ/PDY havuz sorgulamasında örgüt tepe yöneticileri ile HTS kayıtları” da soruldu. Gültekin, bu soruya “Gazeteci kimliğim nedeniyle birçok kişiyle telefonla görüşüyorum. Kayıtlar buna ilişkindir. Bu örgütle bugüne kadar herhangi bir irtibatım mevcut olmamıştır” diye savunma yaptı. 

Gültekin’in avukatı da savunmasında Gültekin’in “FETÖ’nün usulsüz dinleme yaparak oluşturduğu Selam Tevhid dosyasında mağdur konumunda olduğunu söyledi ve takipsizlik kararı verilmesini talep etti. Dosyanın akıbeti soruşturma tamamlanınca beli olacak. 

PEKİ GÜLTEKİN'İN FETÖ'YLE NE İLGİSİ VAR?

FETÖ'nün yayın organı Taraf gazetesine "Türkiye'nin vicdanı" diyerek sahip çıkan Levent Gültekin, FETÖ'nün kapatılan Zaman gazetesine desteğini ise şöyle açıklıyordu: "Cemaati eleştirebiliriz, eleştirdik de çok fazla artık cemaat meselesi olmaktan çıktı. Haydin Zaman gazetesine gidelim. Safımız belli olur".

levent-144.jpglevent-199.jpg

Levent Gültekin'in FETÖ'nün kumpasıyla cezaevine gönderilen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a ve Yıldırım'a destek olan Fenerbahçe taraftarına çok sert ifadelerle yüklendiği ortaya çıktı. Gültekin sosyal medya hesabından, "Tayyip Erdoğan'a kızıp Aziz Yıldırım'a hayran olmak. Hakikaten patolojik bir vaka örneği..." şeklinde mesaj yazdı.

GÜLTEKİN'DEN FETÖ'CÜ ZAMAN'A TAM DESTEK 

Levent Gültekin, FETÖ'nün bir terör örgütü olduğu olduğu her geçen gün daha çok ortaya çıktığı günlerde Zaman gazetesine kayyum atama esnasında kendisini adeta kalkan yapıp FETÖ elemanlarına destek olmuştur. Gültekin önce gazete dışında bekleyenlere teselli edici konuşmalar yapmış ardından da gazete yönetim bölümünde yaptığı konuşma ile FETÖ yayın organına sahip çıkmıştır. Gültekin yaptığı konuşmada FETÖ'cülere moral vermiş ve bu durumun son bulması için CHP'ye seslenmiştir. 

"BİZ SENİN YERİNE AĞLIYORUZ, SEN EYLEM YAP"

Gültekin burada adeta bir FETÖ elemanı gibi konuşmuş ve şöyle demişti: "Biz senin yerine ağlıyoruz. Sen bırak ağlamayı. Eylem yap. Biz muhalefet partisine güvenmeyelim. Başımızın çaresine bakalım. Umut ediyorum 78 milyondan 1 kişiden (Recep Tayyip Erdoğan) büyük olduğunu gösterecek bir akıl bir vicdan bir cesaret bir an önce ortaya çıkar."

İşte Gültekin'in FETÖ elemanlarına Zaman gazetesi içinde destek konuşması: 

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.