El Bab'ta iki askerimiz kayıp

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Suriye'nin El Bab kentinin batısındaki Ed Dana köyü yakınlarında iki askerimizden öğle saatlerinden bu yana haber alınamıyor.

Suriye'nin El Bab kentinin batısındaki Ed Dana köyü yakınlarında Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında bulunan 2 Türk askerinden öğle saatlerinden bu yana haber alınamıyor. IŞİD ile bağlantılı AMAQ sitesi de son dakika olarak verdiği haberde 2 Türk askerini sağ ele geçirdiğini duyurdu.

IŞİD ile bağlantılı AMAQ isimli internet sitesi akşam saat 19:45'te son dakika olarak verdiği haberde El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında 2 Türk askerini kaçırdığını duyurdu.

'AĞIR SİLAHLARLA SALDIRI SONRASI KAÇIRILDILAR'

Edinilen bilgilere göre IŞİD, bugün akşam saatlarinde El Bab kentinin batısında yer alan Ed Dana köyü yakınlarında Türk askerlerinin olduğu alana ağır silahlarla saldırı düzenledi. Saldırı esnasında 2 Türk askerini silahlarıyla birlikte sağ ele geçirdiği iddia edilen terör örgütü IŞİD, askerleri hakimiyeti altındaki El Bab kentine götürdü. Askerler daha sonra El Bab kentinden Rakka'ya aktardığı ileri sürüldü.

'ASKERLER DÖVÜLDÜ' İDDİASI

Terör örgütünün sitesinde 2 askerimizin IŞİD tarafından kötü muamele gördüğü ve dövüldükten sonra kaçırıldığını aktardı. IŞİD, 30 Eylül 2015 tarihinde de Kilis sınırında Türk askeri Serter Taş'ı kaçırmıştı. Taş halen Suriye'nin Rakka kentinde IŞİD'in cezaevinde tutuluyor.

TSK İKİ ASKERLE İRTİBAT KESİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Öte yandan TSK yaptığı açıklama ile iki askerle irtibatın kesildiğini açıkladı. TSK'nın yaptığı açıklama şu şekilde:

Devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 29 Kasım 2016 Salı günü saat 15.30 sularında iki silah arkadaşımızla irtibat kesilmiş olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

SputnikTürkiye Muhabiri Hikmet Durgun'un Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre iki askerimizi DEAŞ kaçırdı.

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kocaeli’nde müezzin minareye kendini asarak intihar etti
70’li yılları koklayan dizi başlıyor
Meclis’in çatısında intihar girişimi

Gündem Haberleri